IDP-ul lui Călinoiu, şuntat de vicele Fuiorea

244

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Gorj a câştigat luna trecută licitaţia pentru realizarea a 7 km dintr-un drum „de tarla” din Peştişani, ce s-ar amenaja pe amplasamentul fostei căi ferate forestiere şi le-ar oferi camioanelor de mare tonaj posibilitatea să nu mai treacă prin centrul Peştişanilor. Investiţia pe fonduri trebuie iniţiată la doar 100 de metri de staţia de asfalt a IDP-ului din localitate.

La licitaţie s-au prezentat însă 5 firme, nelipsită fiind cea a afaceristului mehedinţean Constantin Izvoranu. Nicolae Sarcină a participat şi el la licitaţie pentru câştigarea lucrării, afaceristul gorjean oferind 26 de miliarde de lei vechi pentru lucrarea în cauză. IDP-ul a licitat însă pentru 23 de miliarde şi şi-a adjudecat licitaţia. Viceprimarului Ilie Fuiorea din Peştişani nu vrea însă, în ruptul capului, susţin angajaţi ai instituţiei publice, să semneze raportul procedurii care să-l claseze pe IDP câştigător, asta deşi comisia de licitaţie a catalogat firma Consiliului Judeţean Gorj drept câştigătoarea lucrării.

Şpagă ioc, supărare mare!
Pentru investiţie erau puşi la bătaie aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, IDP-ul licitând aproape la jumătatea sumei. Dacă nu se declară însă un câştigător, oricum s-ar pierde finanţarea de către Primăria Peştişani, dar vicele Ilie Fuiorea tot cere sfatul unor firme de consultanţă pentru a şti cum să evite câştigătorul acesteia, susţin subalternii viceprimarului, acuzat că a început să facă doar ce vrea în primăria lui Florin Pavel. Consiliul Local Peştişani a aprobat câştigătorul licitaţiei, dar acest organism nu îl face pe Fuiorea să vadă câştigător IDP-ul lui Ion Călinoiu, de la care nu se poate aştepta la vreo şpagă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here