Hoți cercetați de polițiști

302

Mai mulți gorjeni, suspectați că ar fi sustras cablu electric sau material lemnos, sunt anchetați de oamenii legii. Unul dintre ei a și fost reținut.

Zilele trecute, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au reţinut pentru 24 de ore un tânăr, de 20 de ani, din satul Leurda, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că cel în cauză ar fi sustras 4 bucăţi de cablu electric, cu lungimea de 20 m fiecare de la o societate comercială din localitate. Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Gorj, iar vineri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetați pentru delicte silvice
Tot zilele trecute, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Leleşti au fost sesizaţi de un bărbat, de 36 de ani, din localitate, cu privire la faptul că la data de 09 februarie a.c., doi bărbaţi, de 33 respectiv 36 de ani, din comunele Arcani şi Runcu, ar fi tăiat fără drept, trei arbori, de pe un teren aflat în afara fondului forestier, proprietatea sa, situat în satul Leleşti. Materialul lemnos găsit la fața locului nu prezenta marcă silvică, fiind lăsat în custodia proprietarei terenului de pe care arborii au fost tăiaţi. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de arbori.
Un dosar penal pentru aceste infracțiuni a fost întocmit și de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Văgiuleşti, după ce au fost sesizaţi de un bărbat, de 63 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în perioada noiembrie – decembrie 2015, vecinul său, de 65 de ani, ar fi tăiat ilegal şi sustras 7 arbori din pădurea proprietate personală situată în satul Văgiuleşti.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here