Hoară a semnat contractele de asfaltare pentru două drumuri

146

hoara facuta de minePrezent ieri la Târgu-Jiu, Marcel Hoară, preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), a semnat contractele de asistenţă tehnică şi execuţie a lucrărilor „Asfaltare drumuri în

comuna Albeni, judeţul Gorj” şi „Asfaltare drum comunal DC 84, comuna Slivileşti, judeţul Gorj”.

Realizarea celor două investiţii derulate de către ARDDZI va demara în perioada următoare, Hoară semnând ieri contractele de execuţie aferente. Proiectele fac parte din programul de „Infrastructură Municipală” din cadrul „Închiderea Minelor, Refacerea Mediului şi Regenerarea Socio-Economică”. Astfel, autorităţile locale din zona unde se desfăşoară activităţi miniere primesc sprijin pentru modernizarea infrastructurii, acesta fiind cazul şi celor două localităţi.
„Contractele s-au semnat în urma unei selecţii făcute în 2005. Astfel, am totalizat o serie de indicatori şi aşa au rezultat un număr de localităţi care pot fi beneficiare. În funcţie de cum localităţile s-au mişcat şi au răspuns la solicitarea noastră s-au realizat şi proiectele. Pot spune că modalitatea de selectarea fost un proces nou în România”, a declarat preşedintele ARDDZI. Acesta a adăugat faptul că, programul va avea şi o continuare, respectiv că se va preocupa şi de infrastructura din alte zone miniere ale Gorjului. “Ne propunem să continuăm şi cu alte localităţi din judeţul Gorj, cum ar fi Rovinari şi Urdari. De altfel, chiar vom lansa un alt pachet mai mare de infrastructură, dar ne trebuie un nou Master-plan al judeţului Gorj, în care comunitatea de afaceri şi cele locale să-şi spună cuvântul”, a mai spus Marcel Hoară.
Noroiul încă există
Hoară şi-a amintit ieri cât de dificile erau drumurile judeţului şi în copilăria sa: „Am în suflet noroiul prins de ghete când mergem la grădiniţă pe dealurile Gorjului. Astfel, vreau ca eu, şi colegii din alte partide să susţinem dezvoltarea zonelor miniere şi refacerea acestora”.
La semnarea contractelor au fost prezenţi primarii localităţilor implicate, cât şi alţi edili din locaţiile unde mai există activitate minieră, cât şi subprefectul Horaţiu Gorun şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Drumuri de trei milioane de lei
Contractul de asfaltare a drumurilor comunale din Albeni este în valoare de 1.595.800 de lei, iar lungimea drumurilor ce vor fi asfaltate este de 3.370 metri, durata de realizare a lucrărilor fiind de 18 luni. Sursa de finanţare a acestui proiect este de 1.450.731 de lei de la Ministerul Economiei, iar 145.072 lei din partea bugetului local al comunei Albeni.
DC 84 din Slivileşti, va fi asfaltat pe o lungime de 3,5 kilometri, lucrare pentru care se va plăti 1.438.510 lei din partea Ministerului Economiei şi 143.850 lei de la bugetul local, suma totală fiind de 1.582.360 lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here