Guvernul va înfiinţa un fond de investiţii pentru finanţarea proiectelor de importanţă naţională

194
bani-euroGuvernul va înfiinţa un fond de investiţii, inclusiv prin includerea participaţiilor statului în societăţi comerciale, prin care să asigure finanţarea proiectelor de investiţii considerate de importanţă naţională, se arată în programul de guvernare al viitorului Cabinet.

În acelaşi timp, Executivul va modifica legislaţia în domeniul energiei, în sensul obligării producătorilor de a oferi exclusiv prin intermediul pieţei libere întreaga cantitate de energie produsă, şi va înfiinţa o platformă de tranzacţionare pentru gaz natural, după modelul OPCOM pentru energie electrică. Ministerul Economiei a anunţat în toamna acestui an că, după liberalizarea pieţei, gazele vor fi tranzacţionate pe bursa energiei, mai precis prin Operatorul Pieţei de Energie Electrică din România (OPCOM). Proiectul Nabucco va continua să fie, conform documentului, obiectivul strategic al ţării pentru diversificarea aprovizionării cu gaz natural, în perioada 2010-2012.
Guvernul va încuraja în acelaşi timp companiile româneşti să participe la alte proiecte regionale la care acestea vor fi invitate, în măsura în care condiţiile oferite vor fi avantajoase, şi va adopta în legislaţia naţională prevederile celui de-al treilea pachet legislativ de liberalizare a pieţei de energie electrică şi gaz natural adoptat recent de Uniunea Europeană.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here