Guvernul a stabilit mecanismul de restituire a donațiilor pentru “Cumințenia Pământului”

246

Guvernul a stabilit, în ședința de joi, mecanismul de restituire a donațiilor pentru opera de artă “Cumințenia Pământului”, informează Executivul într-un comunicat transmis Agerpres. Astfel, sumele donate în vederea achiziționării de către stat a sculpturii lui Constantin Brâncuși vor putea fi restituite integral donatorilor până la data de 31 decembrie 2017.

Potrivit comunicatului, sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilități deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului și/ sau din conturile în lei deschise la instituțiile de credit. În ceea ce privește sumele colectate în valută, acestea vor fi restituite tot pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituțiile de credit.

În cazul donațiilor prin SMS sau prin liniile de telefonie fixă, Ministerul Culturii va încheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobilă și cu integratorul tehnic. Sumele provenind din SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă neîncasate până la 31 ianuarie 2017 nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă.

Donatorii care nu pot fi identificați pot depune la Ministerul Culturii, până pe 31 octombrie 2017, o cerere de restituire a sumelor, însoțită de copii ale documentelor de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here