Gorjul și-a pierdut reprezentanta din Liga a 2-a în sezonul viitor – Minerul, retrogradată și matematic

430

Minerul Motru avea nevoie de un succes în fața Mioveniului pentru a mai putea spera la o minune, însă egalul cu care s-a încheiat partida de la Motru a închis porțile ligii secunde pentru a le deschide larg pe ale celei de-a treia.

Șansele extrem de mici de a mai continua la același nivel au devenit nule de acum, după ce Minerul Motru și CS Mioveni au remizat, scor 1-1 (1-0), pe terenul echipei lui Gabi Zahiu. Gorjenii au reușit să deschidă scorul prin Trifu, care a transformat un penalti în minutul 37, și se părea că lucrurile vor continua bine, însă, pe finalul primei reprize, Șoo a fost eliminat și de aici echilibrul a fost rupt. Antrenorul gazdelor contestă eliminarea ușoară a lui Șoo considerând că mai dură și mai aproape de eliminare ar fi fost intervenția asupra jucătorului motrean care a condus la contra din care s-a născut acest cartonaș roșu: „Arbitrul nici nu a ştiut ce face… L-a dat pe Şoo afară după ce a fost el faultat dur, s-a sculat de jos şi s-a luat piept în piept cu cel pe care-l lovise. A căzut cel de la Mioveni şi Şoo a luat roşu, chipurile că i-a dat cu capul în gură. Nu a fost deloc aşa, Şoo nu a dat o palmă nici măcar vreunei muşte, e de o cuminţenie rară”, a declarat Gabi Zahiu.

Zahiu, la primul penalti primit la Motru
Tehnicianul celor de la Minerul Motru spune că echipa sa merita mai mult decât acest egal: „A fost un meci pe care trebuia să-l fi câştigat. Noutatea mare e că am primit şi noi un penalti, e primul de când sunt aici şi cred că am avut vreo trei nedate până acum… Am jucat multe minute în 10 oameni, dar chiar şi aşa noi am avut ocazii mari. Păcătuim la finalizare, dar asta nu e chiar o noutate”, a mai declarat antrenorul minerilor. Acesta se plânge că nu are o echipă în care toată lumea să tragă pentru același obiectiv: „Nu sunt mulţumit de toţi jucătorii mei. Unii fac figuraţie, dar altora nu am ce să le reproşez. Au atitudine, se dăruiesc, chiar dacă au şi ei limitele lor. Sincer sunt momente când vreau să mă las, să plec acasă. Şi după meciul acesta cu am avut momente când m-am gândit să mă las. Nu ştiu ce voi face la vară”, a mai declarat Zahiu.

Speranțe pentru viitor
Chiar dacă acum supărarea este extrem de mare, antrenorul Zahiu are convingerea că în viitor s-ar putea forma o echipă cu perspective la Motru. Tehnicianul crede că este însă nevoie de o reconstrucție, de câțiva tineri talentați și ambițioși şi de ceva răbdare: „Vedem în vară ce politică va fi pusă în aplicare. Am convingerea că se vrea construirea unei echipe, iar cu câţiva copii de aici, care au valoare şi care ar fi puşi lângă un nucleu de jucători, în 2-3 ani Minerul Motru ar fi o echipă redutabilă”, a mai spus Zahiu. Acesta nu are decât cuvinte de laudă pentru conducătorii clubului, vina rezultatelor aparținând altora în opinia tehnicianului: „Ce pot să spună şi oamenii din conducere? Au încercat să ofere condiţii, şi ei sunt supăraţi”, a încheiat antrenorul Gabi Zahiu.

Minerul Motru – CS Mioveni 1-1 (1-0)
Stadion „Minerul”, Motru
Au marcat: Trifu (min. 31) / Vintilă (min. 55)
Minerul: D. Popescu – Traşcă, A. Dicu (cpt.), Iclănzan, Schinteie – Şoo, Nicoloff, Chirea, Stoenac – Fărcăşanu, Trifu. Antrenor: Gabriel Zahiu.
Rezerve: Trică – Andriţoiu, Tudoran, Gruia, Hanu, R. Stănescu, M. Poenaru
Mioveni: Croitoru – Zaharia, Pasăre (cpt.), Negoiţă, Cheţan – A. Popa, Răuţă, Biceanu, Mazilu – Vintilă, Năstăsie. Antrenor: Marius Stoica.
Rezerve: B. Preda – M. Olteanu, B. Stoica, Ct. Stan, Ov. Stan, Şchiopu, Fl. Niţă
Arbitri: Marius Omuţ – Iulius Radu Timar, Ovidiu Timar.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here