Gorjul numără peste 10.500 de şomeri

198

Potrivit celor mai recente informaţii furnizate de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, ultimele date indică o rată a şomajului, aferentă judeţului nostru, de 7,66%, în creştere faţă de luna anterioară, mai precis ianuarie 2017.

“Raportarea la zi indică o rată a şomajului la nivel judeţean de 7,66%, corespunzătoare unui număr de 10.547 de şomeri. Practic, sunt mai mulţi şomeri decât în luna anterioară când rata şomajului atinsese 7,34%. Acum, din analiza numărului de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţele agenţiei se constată că numărul celor neindemnizaţi este de 6.761 de persoane, faţă de cei 3.267 şomeri care beneficiază de indemnizaţia de şomaj. De altfel, avem şi 4.188 de femei şomere, în evidenţele noastre”, a declarat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
În prezent, şomerii gorjeni au la dispoziţie o ofertă actualizată zilnic de locuri de muncă la nivel judeţean. Directorul adjunct al AJOFM Gorj a precizat că oferta judeţeană de locuri de muncă cuprinde circa 170 de posturi vacante, destinate atât gorjenilor cu studii superioare, cât şi celor cu studii medii, în diverse sectoare de activitate. Dintre acestea, amintim posturi vacante de: agent comercial, asistent manager, asistent medical generalist, barman, bucătar, coafor, brutar, consilier economic, consilier juridic, confecţioner articole din textile, croitor, director societate comercială, electrician de întreţinere şi reparaţii, femeie de serviciu, fochist, frezor universal, funcţionar economic, inginer topograf, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, lucrător gestionar, lucrător pentru salubrizare, manichiurist, manipulant mărfuri, mecanic auto, muncitor necalificat, operator calculator electronic şi reţele, patiser, reprezentant comercial, secretară, şef agenţie bancară, şef secţie mecanizare, şofer autobuz, tâmplar universal, tehnician în industria confecţiilor, topograf, tractorist.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here