Gorjul are peste o mie de copii cu handicap

327

Statisticile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj arată că numărul copiilor cu handicap din judeţ este de 1.049. Concret, 884 sunt copii cu handicap protejaţi în familia naturală, iar restul de 109 sunt copii aflaţi în centrele de plasament. De menţionat este faptul că 567 de copii au gradul de handicap grav, 326 – accentuat, 144 – mediu, iar 49 – uşor.

Peste opt sute de familii din judeţul nostru îngrijesc copii cu handicap. Potrivit datelor statistice furnizate de DGASPC Gorj, numărul copiilor încadraţi într-un grad de handicap din judeţul Gorj este de 1.049. “Dintre aceştia, 884 se află în familia naturală, 109 se află în centre rezidenţiale pentru copii, 23 de copii se află în familia extinsă, 32 de copii sunt în grija asistenţilor maternali profesionişti, iar un copil se află în grija unei familii”, a confirmat Minodora Ianc, angajata DGASPC Gorj.
Cât priveşte încadrarea în grad de handicap a acestor copii, Minodora Ianc spune că 567 de copii sunt încadraţi în gradul grav, 326 de copii sunt încadraţi în gradul accentuat de handicap, 144 de copii în gradul de handicap mediu, iar 49 de copii în gradul uşor de handicap.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here