Gorjenii şomeri pot jupui nurci în Danemarca

126

Oferta locală săptămânală de locuri de muncă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, cuprinde nu mai puţin de 74 de posturi vacante, disponibile până astăzi, inclusiv. De asemenea, şomerii gorjeni cu diverse calificări pot opta şi pentru job-uri în ţările Uniunii Europene, prin serviciul de ocupare Eures. Cea mai interesantă ofertă pentru şomeri vine de data asta din Danemarca, unde se caută 40 de jupuitori de nurci.

Persoanele care au o anumită calificare şi sunt în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru unul din cele 74 de posturi vacante puse la dispoziţia şomerilor de către angajatorii gorjeni, prin intermediul AJOFM. Oferta judeţeană cuprinde: 1 lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale, 5 inginer petrolişti, 4 lăcătuşi mecanici, 5 mecanici agricoli. De asemenea, printre posturile vacante se află şi cel de sudor, lăcătuş mecanic, muncitor necalificat la întreţinerea de drumuri, şosele, poduri, baraje; lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale, lucrător gestionar, bucătar, barman, croitor-confecţioner îmbrăcăminte, după comandă şi altele.

Peste 250 de locuri de muncă vacante în străinătate
Şomerii de la nivelul judeţului nostru pot opta şi pentru un loc de muncă pus la dispoziţie prin serviciul Eures în ţările Uniunii Europene. Totalul locurilor de muncă puse la dispoziţia gorjenilor este de 271. Însă cele mai noi oferte puse la dispoziţia acestora prin intermediul AJOFM Gorj sunt de jupuitori nurci, ingineri, dulgheri, instalatori, tâmplari, personal hotelier în gastronomie, asistenţi medicali stagiari în ferme şi sere. Termenul limită pentru ca gorjenii să aplice în dorinţa de a contracta unul dintre aceste job-uri este 30.09.2012.

Se caută 40 de jupuitori nurci
Astfel, o societate din Danemarca, caută 40 de jupuitori nurci. “Munca va consta în jupuirea nurcilor într-o companie daneză specializată în prelucrarea şi obţinerea produselor din piele şi blană. Potenţialii doritori trebuie să cunoască limba engleză la un nivel de bază. Ei vor fi plătiţi la bucată, aprox. 75-100 euro net/zi, în funcţie de ritm şi precizie. Există posibilităţi de a obţine venituri mai mari. Din salariu se reţin contribuţiile sociale şi impozitul. Cazare se va face în căsuţe de 8-10 persoane, contracost, aproximativ 260-330 euro lunar. Curăţenia în spaţiul de cazare se asigură de lucrători. Transportul către şi din Danemarca şi mesele se suportă de lucrători. Durata contractului: între 3-6 săptămâni, efectuate în perioada 8 noimebrie-20 decembrie 2012”, a precizat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj. Tot în Danemarca se caută stagiari în ferme şi sere una dintre condiţii fiind aceea de a fi absolvit un liceu sau o facultate cu profil agricol. În Norvegia se caută ingineri, dulgheri, instalatori tâmplari.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here