Gorjenii s-au debarasat de peste 1.700 de kilograme de deşeuri

301

marea debarasareEdiţia trimestrială a campaniei Marea Debarasare s-a desfăşurat week-end-ul trecut şi în judeţul nostru, la fel ca şi în toate zonele ţării. Organizată de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, Marea Debarasare a avut din nou ecou în rândul gorjenilor cu precădere în municipiul Târgu-Jiu şi oraşul Rovinari.

Astfel, dacă târgujienii s-au debarasat de 1.140 de kilograme de DEEE-uri (deşeuri şi echipamente electrice şi electronice), rovinărenii au dat la gunoi alte 1.620 de kilograme.

La acţiunea precedentă, desfăşurată în luna iunie, în judeţul Gorj a fost colectată de la populaţie cantitatea totală de 1.940 de kilograme de deşeuri electronice şi electrice. Întregile cantităţi colectate de deşeuri au fost transportate la depozitul ecologic UEG din municipiul Târgu-Jiu, cartier Bârseşti.

De la începutul acestui an, la nivelul Gorjului, au fost colectate peste şase tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice. Marea Debarasare este o campanie iniţiată de Ministerul Mediului care a debutat în toamna anului 2007 şi a derulat de atunci mai multe etape de colectare. Pe parcursul anului 2009, în Gorj s-au strâns peste 19 tone de DEEE-uri, iar la nivel naţional aproape 45 de tone de deşeuri.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here