Ghinionistul primar Pasăre, accidentat grav

376
accident_vili_pasare_Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, este grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc joi dimineaţa la ieşirea din comuna Băleşti pe DN 67. Edilul local s-a izbit cu maşina într-un cap de pod, ieşind cu maşina de pe carosabil. Era singur în autoturismul proprietate personală, nu avea centura pusă şi avea viteză. El a fost transportat aseară, de urgenţă, la Bucureşti.

Accidentul s-a petrecut joi după orele 1.00. Primarul Vili Pasăre se afla la volanul maşinii sale, Ford Mondeo, când din cauza neatenţiei şi vitezei s-a izbit cu autoturismul într-un cap de pod, situat la ieşire din Băleşti. Primarul a fost scos din maşină şi transportat la Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) Târgu-Jiu unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. Avea numeroase traumatisme care au necesitat însă transportarea lui la Bucureşti. Era conştient în momentul în care a ajuns la spital, şi se plângea că are dureri de cap puternice şi, la fel, acuza dureri în zona toracelui. Soţia sa, Mihaela Pasăre, asistentă în cadrul UPU Târgu-Jiu, s-a speriat cumplit în momentul în care şi-a văzut soţul adus de ambulanţieri. Lui Pasăre i s-au făcut primele examinări în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe acesta fiind pus la ecograf şi tomograf. În cele din urmă medicii au hotărât să îl trimită cu ambulanţa la Bucureşti. El a fost internat la Spitalul Bagtazar din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial.
Maşina, distrusă
În tot acest timp, la locul accidentului, poliţiştii făceau ultimele măsurători, fiind căutate actele şoferului, portofelul şi telefonul său mobil. ,,Din cauza imprudenţei în conducere, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, Vili Pasăre, a pierdut controlul direcţiei, răsturnându-se în afara carosabilului, la aproximativ 60 de metri de acostament. În urma evenimentului rutier a rezultat accidentarea şoferului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, recoltându-i-se, de asemenea, probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto nu purta centura de siguranţă şi se afla singur în autoturism”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), în legătură cu acest incident rutier. Poliţiştii continuă, de asemenea, cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului.
Vili Pasăre este, în continuare, la clinica de neurochirurgie din capitală, încă în stare gravă. Autoturismul său este distrus în proporţie de aproximativ 80%.
Edilul ghinionist
Vili Pasăre a avut mai multe ghinioane în timpul mandatului său de primar. După ce a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în urma unui flagrant special realizat, el a stat şi o zi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, dar a fost achitat iniţial de magistraţi. În martie însă Vili Pasare a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Craiova la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi luare de mita. Edilului i s-a interzis, de asemenea, dreptul de a fi ales sau de a alege şi s-a menţionat că acesta va fi obligat să renunţe şi la mandatul de primar. În plus, Vili Pasare a avut obligaţia să restituie denunţătoarei Titina Pitropu suma de 5.400 de lei.
De ceva vreme a renunţat şi la conducerea Partidului Noua Generaţie, condus de Gigi Becali, deşi era preşedintele organizaţiei gorjene şi a declarat că vrea să se ocupe doar de primăria Dragoteşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here