Geoană a lăsat PSRo Gorj în mâinile lui Iriza

369

Mircea Geoană şi-a oficiat, marţi, la Târgu-Jiu, o nouă structură prin care speră să implementeze proiectului său politic, PSRo. Senatorul a venit în Gorj însoţit de o parte dintre parlamentarii care formează conducerea Partidului Social Românesc, ungându-l astfel în funcţia de preşedinte al PSRo Gorj pe deputatul Scarlat Iriza, totodată vicepreşedinte la nivel central al partidului.

Geoană şi liderii de la centru au fost aşteptaţi, în număr mare, de membrii PSRo Gorj şi de simpatizanţi, ieri, la intrarea în Muzeul Judeţean “Al. Ştefulescu”, locul în care s-a făcut lansarea noii organizaţii, conduse de Scarlat Iriza. Geoană i-a salutat, cu căldură, pe o parte dintre participanţi, pe unii cunoscându-i de la vizitele sale trecute în Gorj, de pe vremea când acesta era preşedinte al PSD. De altfel, un fost pesedist, Puiu Diaconescu, acum reprezentat al PNL Gorj la eveniment, a salutat, la rândul său, prezenţa lui Geoană în Gorj şi crearea noului său proiect politic. La fel a făcut şi preşedintele PMP Gorj, Nicu Daviţoiu, prezent şi el la lansare. PSD Gorj nu şi-a trimis însă niciun reprezentat. “Vă salut şi vă urez succes ca alături de noi (n.r. PNL), aşa cum v-aţi angajat, să luptăm pentru o viaţă mai bună în România”, a declarat Puiu Diaconescu în faţa audienţei PSRo. “Aş vrea şi eu, ca şi colegul meu, să salut prezenţa în judeţul Gorj a preşedintelui Geoană, precum şi a celorlaţi membri ai conducerii centrale a PSRo. Eu cred că apariţia unei noi formaţiuni pe eşicherul politic al ţării este binevenită avându-se în vedere evoluţia, după părerea mea, extrem de modestă a principalului partid de opoziţie, PNL. Nu mai vorbesc despre evoluţia PSD-ului.”, a declarat şi Nicu Daviţoiu.

geoana (4)Iriza, de 10!
Amfitrionul evenimentului a fost deputatul Iriza care şi-a anunţat superiorii din partid şi actualii colegi că a reuşit în câteva zile să formeze zece filiale locale, în Gorj, ale PSRo, proiectele sale fiind mari pentru viitor. Acesta a vorbit despre proiectul “România Socială”, drept o alternativă serioasă la actuala stângă politică. “Mai mult ca niciodată se simte nevoia unei structuri care să reprezinte interesele omului simplu”, a declarat Iriza în faţa sălii pline de la Muzeul Judeţean Gorj. Acesta susţine că PSRo Gorj nu are, momentan, un sediu de partid, dar a menţionat că a vorbit deja cu primarul Florin Cârciumaru pentru acest sediu, iar răspunsul primit a fost unul pozitiv.

geoana (3)Fond de investiţii, salvator pentru Gorj
Preşedintele Mircea Geoană şi-a încurajat liderul de la Gorj vorbindu-le noilor membrii despre noul său proiect politic. “Venim (n.r. în faţa electoratului) mai mult decât cu un proiect politic, venim cu mai mult decât un proiect de guvernare, venim cu un proiect de ţară. (..)A venit clipa să propunem ţării, asta propunem noi în proiectul nostru de ţară «România Socială», este contribuţia stângii la acest proiect, ca pentru următorii 10 ani, 20 de ani, să facem saltul spre o ţară dezvoltată, care stă în inima Europei, cu fruntea sus, egală, în mod real şi nu formal, cu celelalte naţiuni europene”, a declarat Geoană.
“Dorim ca astăzi (n.r. marţi), pe lângă elementul de lansare, să încercăm să găsim un răspuns problemelor din judeţul Gorj, în special în sectorul energetic. Nu e şedinţă în care să nu ne frământăm să vedem ce putem găsi pentru a salva această zonă importantă a economiei naţionale. Avem în propunerile noastre, ideea creării rapide a unui fond de investiţii în energie, a unui fond care să permită, pe de o parte, capitalizarea sectorului energetic, acolo unde regula europeană spune că este ajutor de stat dacă Guvernul încearcă să intervină pentru a putea să dăm puţine resurse, pentru a îndrepta lucrurile din mers. Funcţionează acesta în Polonia. Banca Mondială are un proiect foarte interesant, tocmai pentru a încerca să vedem, pentru zonele monoindustriale, să reuşim să diversificăm activitatea economică. Vom discuta după-amiază şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, din zona sindicală”, a mai spus Mircea Geoană.

geoana (1)Geoană, atac la Ponta pe linia CEO
Acesta a avut grijă să-l înţepe şi pe predecesorul său în funcţie, Victor Ponta, legat de implicarea lui în situaţia precară a CEO. “Un comentariu politic: este într-un fel trist că în judeţul din care provine(politic) sau în care a fost acceptat politic actualul prim-ministru, actual deputat de Gorj, Victor Ponta, în timp ce dânsul se află de trei ani şi jumătate la Guvernare, dânsul ca deputat de aici, să se ajungă în situaţia ca Gorjul şi vecinii din Hunedoara să se găsească într-o situaţie extrem de delicată. De aceea, cred că este o formă de responsabilitate politică personală, dar se dă dovadă de o lipsă de atenţie, pentru o problemă economică şi socială, pentru judeţul pe care îl reprezintă. Dacă într-o perioadă în care cineva şi altcineva făcea avocatură şi lua contracte aici, erau extrem de utile aceste complexuri, era bun Turceniul şi Rovinariu, iar acum când ai toate pârghiile să ajuţi şi ai posibilitatea să găseşti soluţii legislative pentru oamenii care te-au votat, nu faci nimic, se dovedeşte că eşti lipsit de profesionalism. Este ceva superficial, lipsit de etică, de care dau dovadă unele persoane pe care eu şi alţii i-am promovat fără să ştim ce calitate se ascunde în spatele acestora”, a completat, subtil, Geoană.

geoana (2)200 de membri noi
Iriza a reuşit să-i atragă în PSRo Gorj pe câţiva foşti revoluţionari, unul fiind şi Caralicea Mărculescu, dar şi pe câţiva foşti aleşi locali în judeţ. PSRo Gorj are deja, potrivit lui Iriza, 200 de membri.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here