Fructe şi legume pentru mai multă energie

801
fructe, legumeOboseala, moleşeala şi astenia se resimt cel mai mult iarna. Iar toate acestea împreună cu stresul sunt cele mai frecvente afecţiuni ale perioadei contemporane. Pentru a lupta împotriva acestor stări trebuie să ne îmbunătăţim stilul de viaţă prin mai multă mişcare şi o alimentaţie echilibrată, plină de vitamine şi ingrediente energizante.

Mulţi dintre noi încercăm să combatem aceste stări prin odihnă şi relaxare. Ceea ce nu ştim, însă, este faptul că putem trata lipsa de energie consumând unele alimente naturale care vin în ajutorul acestor stări şi dau un plus de energie.

Legumele verzi
Legumele proaspete verzi conţin întreg complexul de vitamine B, magneziu şi fier, substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Poţi extrage aportul zilnic necesar de vitamine consumând broccoli, sparanghel sau spanac. Broccoli are un conţinut important de coenzima Q10, substanţă care ajută la producerea energiei la nivel celular.
Fructele
Fructele bogate în vitamina C (portocalele, lămâile, kiwi etc.) sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe care ajută la buna funcţionare a metabolismului. Consumă zilnic cel puţin un fruct pentru a fi toată ziua plin de vigoare.
Cerealele
Cerealele, aflate în topul alimentelor energizante, eliberează zahărul din corp treptat, păstrând cantitatea necesară pentru energizarea organismului.
Dincolo de acest lucru, cerealele conţin o cantitate semnificativă de vitamine B, indispensabile în buna funcţionare a splinei, numită de către specialişti „bateria de energie”. Datorită acestor proprietăţi, e important ca masa de dimineaţă să conţină cât mai multe cereale, pe care le poţi combina cu lapte degresat, de exemplu.
fructePătrunjelul
Pătrunjelul are un conţinut ridicat de vitamina B12 şi vitamina C. Specialiştii susţin chiar că pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele. Datorită acestor substanţe, pătrunjelul poate avea un efect mai energizant chiar şi decât cel al cofeinei, de exemplu. Pătrunjelul echilibrează şi stimulează energia organelor, îmbunătăţindu-le capacitatea de asimilare a nutrienţilor. Nu ezita, aşadar, să introduci pătrunjelul în alimentaţia ta zilnică, folosindu-l la diverse salate sau mâncăruri gătite.
Seminţele de floarea-soarelui
Consumul zilnic al seminţelor de floarea-soarelui poate constitui doza necesară de energie. Seminţele de floarea-soarelui conţin o cantitate impresionantă de vitamina B şi magneziu, substanţe esenţiale pentru menţinerea bunei dispoziţii. Astfel, aproximativ 30-40 de grame de seminţe de floarea-soarelui contribuie cu succes la atenuarea stresului, a stărilor depresive şi a oboselii.
Alte alimente energizante
În categoria alimentelor energizante intră şi strugurii, seminţele încolţite, dovleceii, ovăzul, pirul şi algele marine.
Toate aceste alimente naturale, prin compoziţia bogată în vitamine şi minerale, fortifică organismul, ajutând la buna funcţionare a organelor şi la eliminarea stărilor de indispoziţie, oboseală şi stres. Aşadar, dacă te simţi lipsit/ă de putere, astenic/ă şi fără energie, poţi începe să tratezi aceste stări consumând cât mai multe legume şi fructe de acest tip.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here