FOTO: Poliția, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

178

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat, timp de două zile, o acțiune, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în cadrul căreia au fost distribuite pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor din saloane sau din cabinetele medicale.

Oamenii legii au discutat cu pacienţii, dar și cu medicii, asistentele și infiermierele, oferindu-le sfaturi pentru a nu deveni victimele infractorilor. Acțiunile s-au desfășurat în ultimele două zile.

”Nu vă lăsaţi nesupravegheate poşetele, bagajele, telefoanele mobile, atunci când mergeţi pentru efectuarea unor analize; nu vă abandonaţi telefoanele mobile pe noptiere; evitaţi păstrarea unor sume importante de bani şi a altor bunuri de valoare atunci când sunteţi spitalizaţi sau efectuaţi diverse examene de specialitate într-o unitate medicală; atunci când plecaţi din salon rugaţi o altă persoană de încredere să vă supravegheze bunurile; nu lăsaţi la vedere bunuri sau valori care pot fi tentante pentru oricine”, acesteau au fost doar câteva dintre sfaturile polițiștilor.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate la nivelul întregului județ. Cel mai recent caz de furt de acest gen a fost înregistrat la începutul acestui an, când un minor de 16 ani, din comuna Scoarța, internat într-un centru din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, i-a sustras unei femei 350 lei, un telefon mobil şi un încărcător, din salonul în care era internată, în cadrul Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here