Fisuri în drumul din Brănești, asfaltat în campania electorală! Fântâna de centru, în mărăcini, iar hotelul, o himeră

162

Promisiunile primarului de Brănești, Gheorghe Stoichițoiu, făcute în campania electorală din vara lui 2016 au început să se năruie. Edilul a promis că realizează un hotel în satul Bădești, investiție care nu s-a făcut, în schimb în comună iluminatul public este zero, drumul asfaltat în campanie este rupt și surpat, fântâna pe care o anunța drept obiectiv turistic nu se mai vede de mărăcini, iar în artera rutieră cu probleme au crescut, în schimb, stâlpi de iluminat și mărăciniș.

Primarul social-democrat de Brănești, care conduce încă de după revoluție localitatea, are investiții zero în comună în ultimul mandat, fapt care nemulțumește localnicii. Oamenii au apelat la Gorjeanul pentru a arăta cum se circulă pe drumul asfaltat în campanie, tronson aflat pe raza satelor Gura Văii-Bădești, artera fiind deja surpată în mai multe locuri. Deși primarul ar fi trebuit să apeleze la garanția lucrării, edilul a lăsat de izbeliște drumul care i-a pavat de fapt strada spre un nou mandat la primărie.

Promisiuni din cărți
Localnicii își amintesc că Stoichițoiu a promis că va aduce gaze, apă și canalizare în Brănești, dar nici în prezent 80% dinsatele comunei nu apă curentă. Comuna nu are canalizare, iar drumurile lasă mult de dorit. Edilul a făcut de altfel promisiuni fantasmagorice în campania din 2016, spunându-le localnicilor că va construi un hotel în capul satului Bădești, zonă defavorizată și ocolită de turiști. Localnicii au crezut în promisiunea primarului care evident că nu a construit niciun hotel, iar fântâna din centrul satului de care spune că o va transforma într-un obiectiv turistic a fost lăsată în mărăcini. Asta, deși în Brănești, sunt zeci de persoane care primesc ajutor social, și care ar putea fi puși la muncă.

Lumină, în cimitir!
Acum primarul se laudă că în 2020 în comuna sa vor fi gaze și apă curentă în toate satele, spunându-le oamenilor că a făcut proiecte în acest sens. Localnicii nu îl mai cred, deoarece au văzut că în 25 de ani, edilul nu a făcut nimic, iar comuna s-a ruinat. “Oamenii de la ajutorul social muncesc în gospodăria primarului care locuiește în Capu Dealu din comuna Brănești”, a declarat unul dintre localnici. “Nu a făcut nimic pentru comuna aceasta, dar își câștigă voturi de la cei de la ajutor social pe care îi ține în brațe”, a spus un altul. În satele din Brănești, iluminatul stradal este deficitar, multe becuri de pe stâlpi s-au ars, dar nimeni nu le înlocuiește. În schimb, cimitirul satului Capu Dealu este iluminat în fiecare noapte, aici construindu-și de altfel edilul un cavou pentru familie, asta chiar în poarta cimitirului.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here