Firma familiei unui deputat PNL lucrează la consolidarea unui drum județean din Gorj

1528

Consiliul Județean Gorj a încheiat, pe data de 19 mai, un contract cu o firmă din Vâlcea, pentru efectuarea unor lucrări în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean 675B, ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești, până în DJ675 C. Banii sunt asigurați din fonduri europene.

Cinci firme au depus oferte, fiind desemnată câștigătoare cea a SC Cazicom SRL din Băile Olănești. Firma de construcții este deținută de tatăl deputatului PNL de Vâlcea, Laurențiu Cazan. Societatea lucrează în tandem cu Strabag SRL, firma care a semnat, în 2018, contractul pentru reabilitarea acestui important drum.
În baza acestui contract, pe DJ 675B s-a turnat asfalt, s-au realizat podețe transversale, șanțuri, poduri și accese la proprietăți în proporție de 75%, mai puțin în zonele în care sunt prevăzute lucrări de consolidare.
„În prezent, în satul Călugăreasa din comuna Prigoria, la intersecția DJ 675 B cu drumul comunal care asigură accesul spre satul Negoiești, pârâul Câlnic formează natural o meandră la baza versantului drumului județean. În timp, versantul a fost erodat de către apele pârâului provocând o instabilitate generală a zonei, afectând taluzul natural împădurit, platforma drumului județean și proprietățile învecinate”, se arată în caietul de sarcini.
Alunecarea fiind activă, a afectat și stâlpii de energie electrică și telecomunicații aflați în zonă. Pentru reabilitarea drumului este nevoie mai întâi de efectuarea unor lucrări de consolidare.
„Activitățile care se vor realiza vizează lucrări de consolidare margine drum și realizarea de dispozitive de preluare și evacuare a apelor pluviale din zona consolidărilor”, se mai arată în documentație.
Investiția se ridică la o valoare de 2,3 milioane lei, fără TVA.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here