Filmul ”Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român”, prezentat la MApN

437

Filmul documentar ”Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român”, ce a avut recent premiera la Târgu-Jiu, a fost prezentat săptămâna trecută și la Ministerul Apărării Naționale.

În data de 17 martie, în aula Ministerului Apărării Naționale, s-a desfășurat ședința festivă dedicată împlinirii a o sută de ani de când Regele Ferdinand a acordat Ecaterinei Teodoroiu gradul de sublocotenent, prima femeie ofiţer combatant din Armata Română.film documentar (1)

La manifestare reprezentanţi ai Guvernului României, Casei Regale, Primăriei municipiului Târgu Jiu, urmaşi ai eroinei, personalităţi culturale şi artisitice, membri ai Asociației Cercetașii Tradiționali, precum şi elevi de la mai multe şcoli şi licee bucureştene. Cu această ocazie a fost prezentat și filmul documentar ”Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român”, realizat de documentaristul gorjean Dorin Brozbă, ce a avut premiera la Târgu-Jiu în data de 10 martie.film documentar (3)

Filmul are o durată de circa 40 de minute și reprezintă rodul a aproape doi ani de muncă, conținând foarte multe imagini rare descoperite în Arhiva Națională de Film. În cadrul acestei ședințe festive s-au conferit distincții ale Ministerului Apărării Naționale unor personalități care au contribuit la promovarea imaginii Eroinei de la Jiu și la întreținerea obiectivelor comemorative de război, în contextul Centenarului Primului Război Mondial. Printre cei care au primit distincții s-au numărat Dorin Brozbă, realizatorul filmului documentar, dar și Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here