Festivalul Răciturilor se mută la Peștișani

741

Conceput inițial ca o manifestare menită să fie organizată în Arcani, Tismana și Peștișani, pentru a ajuta la dezvoltarea turismului, Festivalul Răciturilor rămâne organizat de acum încolo doar în comuna care l-a dat lumii pe Constantin Brâncuși.
Primarul Cosmin Pigui a anunțat la ediția desfășurată, ieri, la Peștișani că a vorbit încă din iarnă cu inițiatorul acestui proiect, Radu Ciobanu, despre dorința autorităților locale de a organiza doar aici acest festival, după moartea principalului organizator acest lucru devenind o realitate.
Pigui este mândru că după Festivalul Iei aduce în comuna sa și Festivalul Răciturilor, la ediția din acest an participând reprezentanții de la peste 10 pensiuni din Gorj și Mehedinți.
O piftie cu caracatiță a fost principala noutate a acestei ediții, bucătarul Radu Ungureanu, de la o pensiune din Peștișani, fiind bucuros că toată lumea a vorbit despre ideea sa.
Juriul a apreciat și el realizarea culinară a acestuia, numai că i-a recomandat ca data viitoare când mai folosește fructe de mare să pună în oală și usturoi din abundență. Din juriu a făcut parte inclusiv Tavi Colen, artistul menționând că este un fan al usturoiului, chiar dacă știe că mirosul nu dispare nici după câteva zile.
El i-a recomandat inclusiv bucătarului să nu ezite să folosească usturoi în cât mai multe rețete, la final, după ce juriul a trecut pe la toate mesele cu preparate de profil privitorii de pe margine având și ei ocazia să deguste meniurile special gătite pentru festival. Sarmalele și piftiile au fost apreciate de toată lumea, la fel ca și plăcintele cu mere sau dovleac, gurmanzii neezitând să guste și din caracatița despre care s-a vorbit atât de mult.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here