Festin culinar la Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş”, Expoziţia culinară cu degustare, ediţia I, la Ceauru-Băleşti

1002

Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” Ceauru-Băleşti, structura Băleşti, a găzduit marţi, 10 iunie 2014, ediţia de debut a Expoziţiei culinare cu degustare. Manifestarea face parte din cadrul activităţilor interne desfăşurate sub egida Proiectului Comenius Heritage of the past – foundation for the future, desfăşurat în parteneriat cu trei şcoli din Turcia, Spania şi Polonia. Expoziţia culinară a fost organizată de elevii clasei a V-a, profesorii şi colegii acestora participând la un adevărat festin.

Eveniment culinar inedit la Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” Ceauru-Băşeşti. În cursul zilei de ieri s-a desfăşurat Expoziţia culinară cu degustare, ediţia I. „Evenimentul face parte dintr-un complex de manifestări care îşi propun să promoveze tradiţiile culinare specifice României, prin prezentarea pentru degustare a unor specialităţi locale. În concurs culinar (1)cadrul Proiectului Comenius Heritage of the past – foundation for the future, Şcoala Gimnazială „Antonie Mogoş” Ceauru-Băleşti va prezenta în luna octombrie, în Turcia, 10 preparate tradiţionale româneşti, printre acestea aflându-se şi mezelurile, care alături de alte preparate formează în bucătăria românească: aperitivul”, a declarat prof. Andrei Popete-Pătraşcu.
Atelierul-expoziţie din această săptămână a fost dedicat produselor ce fac parte din acest fel culinar, foarte popular în meniul bucătăriei româneşti, fiind alcătuit din: roşii, castraveţi, telemea, brânză dulce, alături de mezeluri, dar şi a unui desert foarte apreciat de copii.

Produse din grădinile elevilor
concurs culinar (2)Majoritatea produselor prezentate în expoziţia culinară organizată la şcoala din Băleşti sunt produse naturale, provenind din gospodăriile şi grădinile elevilor. „Am organizat această activitate în cadrul Proiectului Comenius Heritage of the past – foundation for the future și pentru a învăța elevii noștri să mănânce sănătos încă de pe băncile școlii. Multe alimente sunt modificate genetic și ele pot fi înlocuite cu cele naturale, bio”, ne-a declarat directorul concurs culinar (3)Şcolii Gimnaziale „Antonie Mogoş” Ceauru-Băleşti, prof. Cornel Şomîcu. Astfel de activităţi vor continua, elevii urmând să pregătească şi alte specialităţi culinare specifice, pe care le vor prezenta partenerilor polonezi, turci şi spanioli.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here