Femeie din Rovinari, traficantă de cocaină şi cannabis

1756

* Marfa, ambalată şi vândută cu până la 400 de lei/gram
* Traficanta locuia într-un bloc din Târgu-Jiu fără forme legale

Din păcate, şi Gorjul a ajuns piaţă de desfacere pentru droguri de mare risc. Îngrijorător este că fenomenul a ajuns la cote inimaginabile cu 10, 15 ani în urmă şi foarte multe persoane, mai ales tineri, cad pradă substanţelor periculoase. Săptămâna trecută, EUROPOL a cerut ajutorul prim-ministrului Florin Cîţu, fapt ce dovedeşte că situaţia a scăpat grav de sub control.

Droguri de mare risc în traficul autohton şi internaţional
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, cercetează o femeie de 57 de ani, bănuită de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de risc, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept, și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul de droguri de mare risc.

Percheziţii
În urmă cu patru zile, în data de 23 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Târgu-Jiu și în comuna Drăgotești. Astfel, au fost ridicate aproximativ 90 de grame de cannabis, 2 grindere, ce prezintă resturi de fragmente vegetale de culoare verde-oliv, 4 punguțe din plastic, ce conțin substanță albă, pulverulentă, cu miros înțepător, o cutie metalică ce conține o substanță pulverulentă, maro, cu miros înțepător, o cutie de carton conținând foițe pentru confecționat artizanal țigări, 2 cântare de mare precizie, 9 telefoane mobile, mai multe cartele telefonice, un hard disk, precum și 5.500 de lei și 150 de euro. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că femeia, în perioada 2019-2021, ar fi procurat diferite cantități de droguri de risc și mare risc, de la diferite persoane.

Reținută
Drogurile ar fi fost porționate, ambalate și vândute cu sume cuprinse între 50 de lei și 400 de lei pe gram, către consumatori din județul Gorj. La data de 24 aprilie a.c., femeia a fost reținută și prezentată, ulterior, instanței de judecată, cu propuneri legale. Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile, mai transmite IPJ Gorj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor I.P.J. Gorj și jandarmilor din cadrul I.J.J. Gorj, mai transmite IPJ.

Cea mai mare amenințare de până acum
EUROPOL apreciază în Raportul prezentat în luna aprilie că ,,niciodată până astăzi grupările de crimă organizată nu au reprezentat o amenințare mai mare, avertisment ce ar fi trebuit să mobilizeze și responsabilii din România, mai ales pe zona antidrog”, transmite Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog (FNA).

Cine e responsabil?
Săptămâna trecută, Europol a cerut ajutorul premierului: ,,Față de cele prezentate și pentru a convinge societatea și a risipi unele temeri că preocuparea Guvernului de combatere a traficului și consumului de droguri nu reprezintă o prioritate reală, vă solicităm implicare personală și o analiză amplă a fenomenului, dispunerea unui control de fond ce să analizeze activitatea Agenției Naționale Antidrog, CPECA, numirile la comanda Agenției din ultimii doi ani. Să impuneți la momentul adoptării Strategiei Naționale Antidrog 2021-2025, Planul de Acțiune, Programul de Interes Național, prin H.G., respectarea recomandărilor Curții de Conturi. Să vă asigurați că nu veți adopta un H.G. ce va deveni o simplă hârtie, prin care toată lumea răspunde, dar nimeni nu are o responsabilitate. Societatea are nevoie de o Strategie ce să corespundă realității, resurse financiare reale și nu virtuale, programe concrete, responsabili cerți cu aplicarea”, transmite Gigel Lazăr.
Mihaela C. Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here