Fârţă, consilier judeţean cu acte în regulă

359

Dumitru Fârță, directorul Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, este, începând de vinerea trecută, consilier judeţean, el depunând jurământul în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Gorj. Acesta s-a alăturat colegilor săi din CJ Gorj, ca urmare a demisiei lui Ciprian Florescu, noul prefect al judeţului.

Potrivit art. 100, alin. (33) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, “în caz de vacanţă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice […] din partea cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice […], că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv“. „Având în vedere prevederile legale menționate, precum și adresa Partidului Social Democrat nr. 82/21.04.2017, prin care conducerea județeană a acestuia confirmă apartenența domnului Fârță Dumitru la partidul politic pe a cărui listă a candidat, însoțită de declarația domnului Slivilescu Marian de renunțare la calitatea de membru supleant pe lista partidului politic menționat, considerăm legal proiectul de hotărâre privind validarea mandatului de consilier județean al unui membru supleant din lista Partidului Social Democrat și propunem adoptarea acestuia în forma inițiată”, se arată în HCJ.
Astfel, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean din data de 28 aprilie 2017, Dumitru Fârță, directorul Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, a depus jurământul şi a intrat, oficial, în CJ Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here