Fără măști pentru profesori. „Angajații din privat de ce nu cer mască de la stat?”

800

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că profesorii trebuie să-și cumpere măști de protecție din banii lor, pe durata desfășurării cursurilor. Liberalul susține că „nu e normal” ca statul să le asigure măști, în condițiile în care de aceste materiale de protecție nu beneficiază toți salariații din țară.

„Dați-mi voie să vă spun un lucru: nu cred că e normal ca profesorii să spună „dom’ne, mie să-mi dea statul mască”. Vă și spun de ce. Pentru că statul nu asigură mască tuturor angajaților lui. Angajatul de la AJPIS, de exemplu, se duce la serviciu și-și cumpără mască. De ce aș cumpăra la profesori mască? Până la urmă suntem într-o situație de criză sanitară și trebuie și noi să ne luăm măsurile să mergem la locul de muncă și să fim în siguranță, să îi ținem în siguranță și pe ceilalți. Nu poți să te uiți la stat toată ziua. Dar angajații din privat de ce nu cer mască de la stat?”, a declarat Dan Vîlceanu, la un post central de televiziune.
Declarația liberalului a fost taxată de PSD. „Reprezentanții PNL au anunțat că își vor lua mâna de pe profesori, așa cum au procedat și cu elevii, când au transferat responsabilitatea achiziționării materialelor sanitare, inclusiv măști, autorităților locale, dar și părinților”, a anunțat PSD Gorj. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, sâmbătă, că aproximativ 80% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite cu dezinfectant și măști pentru începerea școlii, dar că pe 7 septembrie direcțiile de sănătate publică vor analiza situația epidemiologică și comitetele pentru situații de urgență vor decide în funcție de scenarii.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Ăsta este motivul pentru care nu se asigură măști personalului didactic și copiilor ?
    Cred că este o fractură de logică ,, domnule inteligent ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here