Falsuri “pe bandă”, pentru Lelioara Deaconu şi Ioana Călinescu

140

deschidereMai mulţi funcţionari din Gorj au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu pentru mai multe fapte de corupţie. Printre ei se află fostul subprefect, Lelioara Deaconu, soţul acesteia, Nicolae Deaconu, avocat, membrul Corpului de Control al Prefecturii Gorj, Ştefan Burghici, şi fosta şefă a Serviciului de Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu.

Învinuiţii, prin întocmirea a numeroase falsuri, au beneficiat de mai multe suprafeţe de teren, în mod ilegal.

Procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu au finalizat dosarul în care fostul subprefect Lelioara Deaconu şi alţi funcţionari ai statului erau cercetaţi de corupţie. Anchetatorii îi acuză pe funcţionari de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale, fals intelectual şi uz de fals, fals în declaraţii şi evaziune fiscală. Pentru şefa serviciului de legalitate din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu, procurorii au reţinut şi infracţiunea de conflict de interese, întrucât ca membră în comisia de aplicare a fondului funciar şi angajat care trebuia să verifice legalitatea actelor, i-a acordat fiului său mai multe suprafeţe de teren în mod ilegal.

Teren luat pe fals

Anchetatorii au mai stabilit că fostul subprefect de Gorj, Lelioara Deaconu şi soţul său, un fost magistrat, în prezent avocat, au beneficiat, de asemenea, prin comiterea mai multor falsuri de suprafeţe de teren. Complici la aceste infracţiuni au fost şeful Corpului de Control din cadrul Prefecturii Gorj, Sorin Burghici şi funcţionarii Primăriilor Târgu-Jiu şi Turceni, respectiv, Gheorghe Ilie, şeful Serviciului Agricol, Marilena Bardan, referent în cadrul Primăriei Târgu-Jiu şi Remu Stamatie, fostul secretar al Primăriei Turceni. Dosarul a fost trimis de DNA, Curţii de Apel din Craiova. Mâine, ,,Gorjeanul” vă prezintă faptele exacte ale funcţionarilor.

Gabriela MLADIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here