Falimentul Pandurilor, judecat la finalul lunii

357

Procesul în care se judecă cererea de faliment la Pandurii Lignitul Târgu Jiu a fost amânat pentru sfârşitul lunii în curs. Adunarea Creditorilor se va întruni săptămâna viitoare, pentru a stabili dacă mai există surse de venit pentru club. Până atunci, actuala conducere speră să aibă câştig de cauză cu membrii asociaţi. Principalul creditor, Marin Condescu, a declarat că acţionarii sunt datori clubului cu aproximativ 4 milioane euro. Tocmai de aceea, administratorul special Marin Golea a deschis o acţiune în instanţă în care le cere asociaţilor să își achite contribuțiile la care s-au angajat. Între timp, pandurii se agaţă de orice sumă pentru a supravieţui. “Mai avem un litigiu cu Voiculeţ. Mai avem de primit în jur de 300 de mii de lei. Mai avem de primit 30 de mii de lei dintr-un alt litigiu cu o fostă avocată. Am făcut rost de bani din sponsorizări şi împrumuturi pentru a continua activitatea”, a declarat Golea. Cel mai probabil, Complexul Energetic Oltenia nu-şi va întoarce faţa către sport nici în 2018. Chiar handbaliştii de la Universitatea “Constantin Brâncuşi” şi-ar fi pus bază în banii de la gigantul energetic, mai ales că managerul Sorin Boza a fost prezent la meciul de pregătire dinaintea turului. Între timp, handbaliştii gorjeni au renunţat la gândul de a mai promova şi au reziliat contractele celor mai importanţi jucători din lipsa fondurilor. De o bună perioadă de timp, la Pandurii se vorbeşte de ruperea AGA, pentru ca noi asociaţi să ia locul membrilor care nu mai finanţează echipa.

Cine s-ar încumeta însă să investească acum la Pandurii? De asemenea, juriştii Primăriei Târgu Jiu au început să analizeze contractul de comodat pe care clubul fanion al Gorjului susţine că îl are, până în 2020, la actualul stadion. Se verifică dacă actul este încetat de drept din momentul predării arenei către Compania Naţională de Investiţii sau doar este suspendat. Actualul premier, Viorica Dăncilă, a declarat că stadionul din Târgu-Jiu va fi gata în cel mult 96 de zile, iar CNI a aprobat fonduri suplimentare pentru finalizarea lucrărilor la arena din municipiu. Pe de altă parte, toată lumea aşteaptă să vadă cine va conduce noul Club Sportiv Municipal. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că postul va fi scos la concurs.
CSM-ul din subordinea Consiliului Local Târgu-Jiu va avea 16 angajaţi şi un buget de 400.000 de lei în acest an. Organigrama a fost aprobată în Consiliul Local şi cuprinde cinci angajaţi TESA şi zece şefi de secţii sportive.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here