Expoziţie inedită de fotografie la Târgu-Jiu

304

Până la sfârşitul acestei luni, Muzeul Judeţean Gorj găzduieşte o inedită expoziţie de fotografie semnată de artistul vizual Dragoş Mălăescu. Intitulată „Without Face”, expoziţia alătură o serie de fotografii conceptuale ce propun privitorului o poveste misterioasă, imaginată dincolo de chipurile personajelor fotografiate.

foto 026Expoziţia „Without Face” a fost vernisată iniţial, în martie, la Bucureşti, iar în iunie la Sibiu. Acum a ajuns la Târgu-Jiu, unde va rămâne până la sfârşitul acestei luni. Prin cele 16 lucrări incluse în această expoziţie, artistul a încercat să demonstreze că emoţiile unei persoane pot fi înţelese şi fără a-i privi chipul.

foto 014Tocmai de aceea, în aproape toate fotografiile, chipul persoanei surprinse de aparatul de fotografiat a fost înlocuit cu diverse obiecte sau a fost acoperit. „Am vrut să arat că şi corpul poate să exprime emoţii, nu numai faţa. Fiecare mimică arată o emoţie. Eu am înlocuit faţa tocmai pentru a arată că şi corpul poate să transmită anumite stări care pot fi înţelese”, a explicat Dragoş Mălăescu.

foto 008Până în prezent, lucrările acestuia au fost expuse în cadrul mai multor expoziţii de fotografie personale şi colective, atât în Bucureşti, cât şi în străinătate. Prima sa expoziţie personală a fost vernisată în 2009, la Târgu-Jiu. „Chiar îmi povestea (n.r. Dragoş Mălăescu) că ar vrea cumva să închidă un cerc, să revină periodic aici pentru că aici a început. Este un artist foarte talentat, un artist care într-adevăr promite mult. Este un fotograf foarte bun. Această expoziţie este una inedită şi specială, pentru că el de obicei preferă peisajele alb-negru.

foto 003De data asta a venit cu o expoziţie de portrete (…) Este o expoziţie foarte interesantă”, a spus Dorina Cioplea, curatorul expoziţiei. Toţi cei care doresc să viziteze expoziţia sunt aşteptaţi la Muzeul Judeţean Gorj până la data de 28 septembrie 2014.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here