Europa, povestea mea la C.N. “Tudor Vladimirescu”

416

În perioada 25 mai – 05 iunie, un grup de 12 elevi și profesorii lor Alessandra Morra Gaetano Triumbari şi Annalisa Vicario de la Liceo delle Scienze Umane “E. Gianturco” din Potenza (Italia), se află în vizită la C.N.” Tudor Vladimirescu” în cadrul proiectului Bilateral Comenius “Europa, povestea mea”.
untitled222222Elevii din instituția parteneră participă la ore, activități extrașcolare, competiții pe teme europene, sportive și mai ales alături de elevii din școală contribuie la realizarea produselor finale ale proiectului:Glosarul de termeni literari, postere cu elemente de vocabular în română, italiană, engleză, franceză, germană, o poveste comună. Printre realizările acestui proiect menționăm logo-ul ales în urma unei competiții, colţul proiectului, website-ul și jurnalul de proiect.
Proiectul urmărește astfel să îi apropie pe elevi de minunata lume a poveștilor, a cititului, de tradițiile locurilor lor pe care nu trebuie să le piardă și a căror frumusețe trebuie să o promoveze. Elevii din ambele instituții au participat în acest an la ore de pregatire lingvistică în limba partenerului de proiect.
untitled3333Oaspeții noștri au adus cu ei cântece și dansuri tradiționale, precum și piese de teatru, transpuneri ale poveștilor pe care le-au oferit elevilor și profesorilor de la C.N.” Tudor Vladimirescu” cu ocazia sărbătoririi Zilei de 1 Iunie. Și elevii noștri talentați au prezentat un program de dansuri și cântece colegilor lor din Italia. Elevii și profesorii din Italia au participat, de asemenea, la acțiunile organizate de comunitatea locală, cu ocazia Zilei de 1 Iunie în Poiana Narciselor.
În aceste zile cu toții, elevi și profesori, am realizat că Europa poate fi povestea noastră frumoasă am legat prietenii, am aflat despre diferențele dintre noi, dar mai ales despre ce ne apropie.
Prof.coordonator Teodora Dragotă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here