Energia forţează calificarea în sferturile EuroChallenge

295

Dacă nimeni nu se gândea la calificarea echipei gorjene în Last 16 din EuroChallenge, cu atât mai puţini au fost cei care le dădeau o şansă, cât de mică, de a trece şi de cea de-a doua grupă. Însă Energia s-a întrecut pe sine şi, după primul set de trei meciuri este lider în Grupa I, cu şanse reale de a merge mai departe.

După victoria entuziasmantă din primul meci contra belgienilor de la Okapi şi surpriza făcută la Brindisi, Energia nu mai este privită drept „cenuşăreasa” grupei. Trupa lui Constantinides a arătat o poftă nebună de joc în partidele din Europa, ceea ce se va concretiza şi într-un CV bun pentru jucători. Cu încă un succes în faţa belgienilor de la Okapi, Energia ar fi cu un pas în faza următoare, însă minunea s-ar împlini dacă gorjenii vor mai bifa două victorii în ultimele trei partide. Greu, dar băieţii lui Constantinides ne-au mai arătat că imposibilul nu le este un termen cunoscut.

Nu se gândesc mai departe de meciul cu Okapi
Antrenorul Energiei nu vrea să-şi facă de pe acum planuri, nu pune pe hârtie puncte care încă nu există. Antonis Constantinides consideră că într-o astfel de competiţie, cu adversari net superiori din punct de vedere statistic atât din punct de vedere valoric, cât şi financiar, nu are rost să priveşti mai departe de următorul meci: „Pentru EuroChallenge ne gândim doar la câte un meci. O luăm pas cu pas. Aşa am făcut şi până acum şi suntem unde suntem.
În EuroChallenge un rezultat rău sau un rezultat bun schimbă totul. Vom vedea… Nu avem nimic de pierdut, jucăm fără presiune”, spune antrenorul Energiei înainte de meciul din deplasare cu Okapi Aalstar, echipă pe care a învins-o la o diferenţă colosală în primul meci, scor 93-60. Totuşi, cipriotul ştie că acum datele problemei vor fi altele.

„Pe terenul lor, Aalstar e redutabilă!”
După un start cu un rezultat care a surprins întreaga lume a baschetului european, Okapi a reuşit să-şi revină rapid şi să învingă pe teren propriu cele două echipe care porneau lupta cu prima şansă de calificare. Astana şi Brindisi s-au înclinat în faţa celor de la Okapi, iar acum belgienii vor şi revanşa în faţa Energiei. Antonis Constantinides ştie ce-l aşteaptă în deplasarea de lângă Bruxelles: „Este foarte dificil să evoluezi pe terenul celor de la Okapi, eu am evoluat acolo în trecut şi pe terenul lor Aalstar, este o echipă redutabilă, mărturie sunt rezultatele cu Astana şi Brindisi. Pe terenul lor mitraliază de trei puncte. Aruncă toţi, cu excepţia lui Tofi, şi le intră într-un procentaj uimitor de mare. Totuşi, ştim ce ar trebui să facem acolo să ne întoarcem cu o victorie”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Acesta spune că Energia, cu o nouă surpriză în EuroChallenge, s-ar putea apropia de o calificare istorică: „Dacă vom reuşi să câştigăm la Okapi, să facem o surpriză aşa cum am făcut şi la Brindisi, vom mai avea nevoie doar de o victorie pentru a fi siguri că vom trece mai departe. Dacă nu vom câştiga, mai avem o şansă în meciurile cu Brindisi şi Astana”, a completat Constantinides. Tehnicianul Energiei spune că acum nu este cazul ca echipa să acuze oboseală după ce elevii săi au avut parte chiar şi de câteva zile libere, dar şi de o perioadă în care s-a lucrat special pentru pregătirea fizică: „Am avut şansa să lucrăm în ultimele zile la condiţia fizică. Am avut şi câteva zile de odihnă”, a mai spus Constantinides.

Lună de foc
Luna februarie se anunţă a fi una extrem de dificilă pentru echipa gorjeană, care va juca meciuri decisive atât în EuroChallenge, cât şi în competiţia internă: „Ne aşteaptă o lună februarie foarte încărcată. Până la sfârşitul lunii avem şase meciuri foarte dificile cu Okapi, Asesoft, Astana, Oradea, Brindisi şi Sibiu. Este un program foarte dificil, dar această echipă şi aceşti jucători sunt pregătiţi pentru orice”, a explicat Antonis Constantinides. Dacă despre meciurile din EuroChallenge nu sunt prea multe de spus, antrenorul gorjenilor aşteptându-le pentru a vorbi mai mult după ele, pentru competiţia internă cipriotul a făcut calculele care l-ar mulţumi: „Pentru campionat, avem meciurile cu Asesoft, Oradea şi Sibiu. Ei bine, pentru aceste meciuri trebuie să găsim calea pentru a obţine cel puţin două victorii. Dacă vor fi trei, atunci va fi foarte bine!”, a concluzionat antrenorul Energiei.

Clasament Grupa I:
1. ENERGIA TÂRGU JIU 3 2/1 260-249 5
2. OKAPI AALSTAR 3 2/1 254-259 5
3. ENEL BRINDISI 3 1/2 231-229 4
4. BC ASTANA 3 1/2 263-271 4

Programul etapei a IV-a:
BC Astana – Enel Brindisi
Okapi Aalstar – Energia Târgu Jiu
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here