Elvira Șarapatin, deputat social-democrat: ,,PSD va câștiga alegerile locale în județul Gorj!”

1591

Deputatul PSD, Elvira Șarapatin, este de părere că, și în 2020, PSD va câștiga alegerile locale, organizația condusă de Mihai Weber și Cosmin Popescu, reușind să atragă în partid oameni valoroși, în ultima perioadă, staff-ul organizației anunțând aducerea în partid a primarilor de Crasna, Bumbești-Jiu și Stejari, dar și stabilirea unor candidați valoroși pentru restul localităților județului unde primarii în funcție fie nu mai candidează, fie au migrat spre alte partide politice. Parlamentarul de Gorj crede, de asemenea, că în baza proastei guvernări a liberalilor, PSD poate câștiga procentele pierdute, și la nivel național.

Rep.: Cum apreciați Guvernarea penelistă și cât credeți că va ajuta starea actuală de fapt, PSD?
Evira Șarapatin: România sub Orban, dar și sub Cîțu se îndreaptă spre o prăpastie. Am spus acest lucru încă de la finalul anului 2018 când într-o declarație politică eu criticam măsurile de austeritate promise de Guvernul Orban. Am spus atunci că Guvernul Orban ajunsese să copieze Guvernul Boc, debordând de ipocrizie și de ticăloșie.
Vorbeam la acel moment de îngheţarea indemnizaţiilor de hrană pentru poliţişti şi militari, de îngheţarea indemnizaţiilor de merit, de îngheţarea salariului minim pentru angajaţii cu studii superioare, despre îngheţarea salariilor la circa 100.000 de funcţionari din administraţia publică locală, care se raportează la salariile demnitarilor, dar și despre creşterea accizelor la tutun, care vor provoca noi creşteri de preţuri. Am spus, de asemenea, despre interzicerea cumulării pensiei cu salariul, copiată de la Guvernul Boc, fapt care va lăsa sute de comunităţi rurale fără medici, profesori, poliţişti şi aşa mai departe. Oamenii trebuie să ştie că îngheţarea înseamnă scădere, pentru că salariile vor fi afectate de rata inflaţiei.

Rep.: Ați spus că ,,PNL îngroapă România”. La ce v-ați referit?
E.Ș: Am spus asta, atât eu, cât și restul parlamentarilor PSD de Gorj. Îmi aduc aminte că și domnul președinte Weber a menționat că Guvernul Orban nu a fost decât un guvern iresponsabil care a dus economia către dezastru, dar eu cred că nu numai acel Guvern, ci și cel în fruntea căruia a fost instalat Cîțu face același lucru. Politica deficitară a guvernelor PSD se vede în teritoriu, se vede la Gorj în rândul persoanelor nominalizate în funcții publice, dar și în buzunarele gorjenilor. De asta, cred cu tărie, că politica dezastruoasă a liberalilor nu va face decât să crească capitalul electoral al PSD, deoarece românii vor înțelege că ce a promis acest partid a făcut, iar acum poate compara, cu ușurință, ce a dat și legiferat PSD și ce parte a populației este avantajată de PNL.
Rep.: La nivelul județului Gorj, PSD se pregătește serios pentru alegerile locale. A câștigat în ultimii ani toate bătăliile electorale și totuși își ia măsuri de precauție dorind să câștige cât mai multe primării din județ. Este exagerat?
E.Ș.: Eu nu văd nimic exagerat în dorința liderilor PSD Gorj de a face imposibilul pentru a câștiga fiecare localitate din județ. Vom și pierde știu asta, dar per total cred că vom câștiga mai mult decât am obținut în 2016. Iar asta ne va ajuta la parlamentare. Președinții Weber și Popescu au atras în partid primari liberali ori de la PMP, lucru pentru care îi felicit, și au adus în organizație oameni valoroși de la ALDE și de la alte formațiuni mai mici. Gorjul rămâne roșu, asta vă spun sigur, pentru că PNL, din păcate, are alături puțini primari care promit cu adevărat.
Rep.: Unde vor fi femeile PSD în aceste bătălii electorale care bat la ușă?
E.Ș: Femeile PSD vor fi în linia întâi, acolo unde le este locul. Acestea vor fi pe listele de candidați la locale și vor muncii pentru colegii noștri, în comune, orașe și municipii. Femeile ajung mai repede la sufletul alegătorilor și alegătoarelor astfel că merită să își arate valoarea pentru partid. OFSD Gorj va susține candidații stabiliți de conducerea organizației, în special în cele două municipii, pentru că ne dorim să le recâștigăm, dar și în orașe și comune.
A consemnat Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here