Elevii de clasa a IV-a au scăpat de teste

309
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evaluarea Națională la clasa a IV-a s-a încheiat ieri pentru elevii din județul Gorj. Aceștia au susținut două probe, una la Limba română și una de Matematică iar lucrările vor fi corectate în zilele ce urmează, fără însă ca notele să fie trecute în catalog.

Proba la Limba română s-a desfășurat luni, iar cea la Matematică marți. La ambele probe, elevii au avut la dispoziție câte 60 de minute pentru soluționarea subiectelor, timp în care au fost asistați de doi profesori. În calendarul Evaluării Naționale la clasa a IV-a mai este prevăzută și o probă de evaluare a cunoștințelor în limba maternă, însă pentru elevii din Gorj testările s-au terminat. Pentru susținerea celor două probe s-au înscris 3415 elevi, însă la prima probă s-au prezentat doar 3363, iar la cea de-a doua 3341. Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învăţământ este insuficient, preşedintele Comisiei de organizare şi de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învăţământ are obligaţia să solicite comisiei judeţene nominalizarea unor cadre didactice din alte şcoli. Înainte de începerea procesului de evaluare, preşedintele din centrul de evaluare are obligaţia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori. Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a precizărilor din Caietul cadrului didactic. Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Urmează Evaluarea la clasa a II-a
Săptămâna viitoare va fi rândul elevilor de clasa a II-a să treacă de Evaluarea Națională. Aceasta se va desfășura conform următorului calendar: 6 iunie – proba scrisă la Limba română, 7 iunie – proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv 8 iunie – matematică. Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă. La clasa a II-a, durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here