Eleva câştigătoare a concursului “Pe urmele lui Brâncuşi”, oprită de tată să plece la Paris

202

Situaţie fără precedent pentru eleva care a câştigat marele premiu al concursului de creaţie “Pe urmele lui Brâncuşi”, organizat luna trecută de Centrul Municipal de Cultură Târgu-Jiu. Andreea Golumbeanu, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” care ar trebui să-şi facă în aceste zile bagajele pentru o excursie de vis în capitala Franţei, obţinută în urma talentului ei, este forţată de unul dintre părinţi, să stea acasă. Tatăl fetei refuză se semneze pentru deplsarea fetei în străinătate, deşi excursia este gratuită, punând mai presus conflictele din interiorul familiei, decât rezultatele propriului copil.

Părintele trebuia cel târziu astăzi să îşi dea acordul pentru plecarea fetei în străinătate, eleva minoră afându-se în grija mamei în urma divorţului, pentru ca organizatorii să pregătească totul în vederea excursiei care va avea loc în perioada 8-11 aprilie. Actul conţinând semnătura ambilor părinţi trebuie depus la Primăria Târgu-Jiu, luni, deja organizatorii rezervând biletele de avion pentru participanţi. Mama şi fiica sunt revoltate la gândul că Andreea nu va putea să-şi vadă visul cu ochii, doar pentru că o mai desparte doar un an până la majorat.
Centrul Municipal de Cultură “Constantin Brâncuși” a organizat, în perioada 1 – 25 martie,un concurs de creație adresat elevilor de liceu din regiunea Oltenia (județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) cu tema “Pe urmele lui Brâncuși”. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: creație literară și creație plastică și multimedia. Câștigătorii, primul clasat de la fiecare secțiune, au fost premiați cu o excursie de 3 zile la Paris. Dintre toţi, numai Andreea Golumbeanu, câştigătoarea marelui premiu, este pusă în imposibilitatea de a-şi savura reuşita.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here