Edi Iordănescu vrea calificarea în sferturi chiar și cu rezervele / Atac la Cupă!

324

Pandurii joacă, în această seară, cu gândul la un pas spre un prim trofeu, Cupa României Timișoreana, dar nu o va face cu formula de bază, Edi Iordănescu luând decizia de a menaja unii dintre titularii din meciul cu Steaua.

Pandurii și Dinamo se întâlnesc, astăzi, pentru a șasea oară în acest an și vor mai avea ocazia să-și măsoare forțele și în campionat, în luna decembrie, în finalul sezonului regulat. Seria a început cu un meci de campionat câștigat de trupa lui Edi Iordănescu cu 2-1 și a continuat cu alte două victorii în Cupa Ligii, 3-2 la Târgu-Jiu și 3-1 în Groapă, victorii ce au dus Pandurii în finala Cupei Ligii în sezonul trecut. După trei victorii consecutive ale Pandurilor, Dinamo a pus o primă frână gorjenilor în campionat, egalând în prelungiri în acel 2-2 din turul acestui sezon în Liga 1. A venit apoi și primul eșec pentru Edi Iordănescu și Pandurii în fața celor de la Dinamo, un 0-2 la Severin, în Cupa Ligii. Pandurii speră să reînoade acum șirul victoriilor și să continue cursa în Cupa României: “Este unul dintre obiectivele noastre, chiar dacă este unul secundar, după campionat, și îl tratăm cu seriozitate și cu atenție. În plus, întâlnim un adversar care a demonstrat în sezonul acesta că poate să facă jocuri foarte bune, în ciuda ultimului rezultat, și sunt sigur că vor veni supermotivați pentru că sunt răniți în orgoliu”, a declarat Edi Iordănescu.

Multe modificări în formula de bază
Timpul scurt dintre meciul cu Steaua și cel cu Dinamo îl face pe Edi Iordănescu să apeleze și la soluțiile de rezervă pe care le are în lot: “Este posibil să apară multe modificări la noi la nivelul primului unsprezece și chiar dacă noi avem încredere în toți jucătorii din lot, inevitabil atunci când faci multe schimbări se simte. Cu toate acestea sperăm să avem o prestație bună și să mergem mai departe”. Antrenorul Pandurilor motivează aceste schimbări prin consumul la care jucătorii săi au fost supuși la ultimul joc de campionat și importanța următorului joc pe care gorjenii îl dispută în Liga 1, care rămâne principalul obiectiv: “Avem un grad foarte ridicat de oboseală pentru că a fost un consum foarte mare, și fizic și mental, și cred că asta s-a văzut, echipa a făcut risipă de efort, a alergat foarte mult, a încercat să fie foarte agresivă, am ținut liniile foarte sus, am încercat să nu dăm spații Stelei. Concluzia este că trebuie să schimbăm. Nu putem să jucăm trei meciuri în șapte zile cu aceeași jucători. Campionatul este foarte important pentru noi și avem nevoie de prospețime la meciul cu Voluntariul, echipă care de când nu a mai jucat, noi am jucat două jocuri. Au jucat cu două zile înaintea jocului nostru cu Steaua și noi mai jucăm și mâine (n.red. – astăzi) cu Dinamo și după aceea și cu ei. Ei au pauză de 8-9 zile”, a mai explicat tehnicianul Pandurilor. Acesta spune că în rândul jucătorilor săi resimte și o normală oboseală mentală ce face ca și starea de spirit să nu fie una foarte ridicată, în ciuda rezultatelor excelente din ultima vreme ale echipei gorjene. Chiar dacă apelează la mulți jucători ce au evoluat mai puțin în acest sezon, Edi Iordănescu mizează pe prospețimea lor și pe entuziasm: “E greu să joci în trei zile și cu Steaua și cu Dinamo. De aia apelez și la mai multe modificări, pentru că sper ca şi cei care intră, chiar dacă au experiență mai mică și au mai puține jocuri în picioare, să intre cu mai multă prospețime și mai mult entuziasm”.
Fără a avea vreun jucător accidentat, Edi Iordănescu spune că este posibil ca unii dintre cei care au fost titulari contra Stelei să nu se regăsească nici măcar pe foaia de joc a partidei din Cupa României.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 20:30
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport
Echipe probabile:
Pandurii: Lazar – Ungurușan, Erico, Filippetto, Grecu – Mrzljak, Săpunaru – Ciucur, Nistor, Nicoară – Wellington. Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: Popescu – Feussi, Nedelcearu, Mevlja, St. Filip – Vojnovic, Van Hareen – Shalaj, Rotariu, Gavrilă – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

Revanșa, doar ca factor motivațional
Edi Iordănescu nu înțelege să se folosească prea mult de înfrângerea din ultimul joc disputat în compania celor de la Dinamo și spune că sunt două meciuri complet diferite: “Eu nu văd meciurile ca revanșe, chiar dacă mai apelez câteodată la orgoliul jucătorilor. Fiecare joc are istoria lui și trebuie abordat separat, în funcție de tot contextul în care se desfășoară meciul. Nu avem nicio revanșă de luat, noi avem ca prim obiectiv campionatul și sperăm să fim în play-off. Tratăm extrem de serios și cupa și sperăm să rămânem în obiectiv și aici, dar sunt momente în care trebuie să iei decizii, iar decizia este ca la acest joc să facem mai multe modificări. Ne asumăm această decizie, sunt și niște riscuri, dar asta este situația”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.

Vrea suport din tribune
Pandurii nu a avut încă susținerea pe care o aștepta în tribunele stadionului din Severin. La un moment dat, rezultatele și jocul îi făceau pe jucători și antrenori să fie mai rezervați în a cere ajutorul spectatorilor severineni, dar acum echipa joacă un fotbal bun, frumos, și antrenorul Edi Iordănescu spune că echipa sa merită un suport mai susținut și din partea localnicilor: “Eu, și când vorbesc de mine sunt sigur că și băieții sunt în asentimentul meu, am așteptat mereu suportul din tribunele stadionului din Severin și cred că jocul nostru din ultima vreme ar trebui să se materializeze cu o prezență mai semnificativă, însă nu poți să condamni oamenii. Dacă simt plăcerea să vină, vor veni, dacă vor simți și atașament față de echipa noastră, cu atât mai mult. Sper să vină în număr cât mai mare și să ne și susțină. E adevărat, la ultimul meci cu Dinamo, la fel ca și la jocul cu Steaua, nu ne-am simțit tocmai ca acasă, și nu este ușor”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here