Edi Iordănescu păstrează sistemul și filosofia de joc / “Avem deja anumite automatisme”

297

Antrenorul Pandurilor a adus patru jucători noi la echipă, dar spune că sistemul de joc nu va suporta modificări, în general fiind destul de mulțumit cum echipa sa a răspuns cerințelor sale în prima parte a campionatului.

Noii veniți la Pandurii se încadrează în linii mari cerințelor posturilor respective în sistemul pe care Edi Iordănescu l-a folosit și în prima parte a campionatului. Echipa gorjeană va juca tot în sistemul 4-2-3-1 și este foarte posibil ca trei dintre cei aduși în această iarnă să se găsească printre titularii obișnuiți din partea a doua a campionatului.
În mod aproape firesc, Acsinte îi va lua locul lui Momcilovic, jocurile amicale arătând atât că Edi Iordănescu pare să-i acorde încredere maximă, cât și faptul că Grecu rămâne doar o variantă de nădejde, dar doar de rezervă. Ropotan are mari șanse de a se afla printre titulari, între cei doi care își vor împărți sarcinile la închidere, Droppa și Mrzljak părând a lupta pentru cel de-al doilea loc. În fine, al treilea dintre noii sosiți ce au șanse mari de a prelua un tricou de titular este Antal. Acesta i-ar putea lua fața lui Nicoară în flancul drept, tripleta din spatele lui Hora urmând a fi formată din Antal, Nistor și Răduț, lucru pe care pare să-l recunoască și antrenorul Pandurilor: “Nu știu câte schimbări vor fi în jocurile oficiale la nivel de registru tactic, în ciuda venirii lui Antal. Pentru că foarte multe nu vreau să schimb. De altfel, nici nu am avut timp să lucrăm în cantonamentul din Spania la acest lucru. Eu mizez mai degrabă pe concurența pe posturi, iar cel mai bun va juca, indiferent că e vorba de atacanți sau mijlocași. E clar, de la mijloc în sus chiar nu pot să dau peste cap un sistem de joc, noi avem deja anumite automatisme și deocamdată este bine așa cum suntem”.
Dacă cei trei mai sus amintiți nu vor avea mari probleme în a-și găsi un loc în prima garnitură, lucrurile stau altfel pentru Răuță. Jucătorul venit din Liga a 2-a pornește cu ultima șansă, chiar și Pițian fiind în acest moment peste el. Totuși, Iordănescu are încredere în el și spune că este o soluție de viitor: “Pe Răuță îl apreciez, este un câștig în echipă. Știe să țină de minge, are control, nu face lucruri complicate… Deși vine de la Liga a II-a, chiar poate fi o soluție de viitor la Pandurii, are ce-i trebuie. Și vă mărturisesc că el trebuia să semneze cu Astra sau Dinamo, dar noi l-am întors din drum în doar câteva ore. Narcis l-a convins să vină la Târgu-Jiu”, a mărturisit antrenorul Pandurilor.

Forțează revenirea lui Mrzljak
Pandurii a jucat în ultimele două partide amicale din Spania cu multe improvizații în axul central. Pițian a fost folosit fundaș central, iar la închidere, lângă Răuță a fost folosit Pleașcă, însă acestea nu sunt soluții și pentru meciurile din campionat, o spune chiar Edi Iordănescu: “Dincolo de problemele cu fundașii centrali, în cantonamentul din Spania am acuzat și alte accidentări la mijloc, mai exact la închidere. Droppa are tendinită și nici nu a respectat programul de refacere din vacanță, iar acum e pe tușă. Și pe Mrzljak doctorul nu ne-a recomandat să-l forțăm, dar sperăm să-l avem cât mai curând”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta spune însă că Mrzljak va fi forțat pentru că la meciul cu ASA Târgu Mureș va avea nevoie de el: “Până atunci, va trebui să-l testăm.
Cred că vineri, când vom avea un joc amical cu Vâlcea, de la ora 12.00, îl voi folosi, deoarece avem și jucători suspendați pentru meciul cu Târgu Mureș și ne trebuie soluții”, a mai spus Iordănescu junior.

Au avut și ținte ratate
Pandurii și-a adus jucători pe unele dintre posturile considerate a fi neacoperite, însă cei care au ajuns la echipa gorjeană se pare că nu au fost și prima opțiune a antrenorului. Acesta a mărturisit că echipa gorjeană a avut și rateuri în această campanie de achiziții: “Este adevărat, transferurile lui Elhamed și Vojnovic au căzut definitiv pentru că, atunci când am avut oferta de la jucători, nu am avut noi posibilitatea financiară. Bine, ulterior a apărut pista Ropotan pe care am concretizat-o. Sincer, nici acum nu ne permite prea multe bugetul… Chiar și pe Celeban l-am dorit mult și încă îl mai doresc, dar înainte de toate, ca să aduci niște jucători foarte valoroși, trebuie pusă la punct o strategie pe termen mediu și lung. Ori eu nu sunt sigur nici de viitorul meu!”, a mai declarat Edi Iordănescu. În ceea ce-l privește pe Celeban, jucător pe care tehnicianul l-a avut sub comandă și la FC Vaslui, o mare parte din vină pare să-i aparțină și lui Gigi Becali, care a tulburat apele la clubul la care acesta este legitimat declarând că va lua jucătorul la Steaua, deși nu inițiase niciun fel de discuții în acest sens.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here