Edi Iordănescu cere mai mult de la jucători – “Suntem departe de ce îmi doresc!”

4

Dacă preşedintele Eugen Pîrvulescu declara recent că este mulţumit de ceea ce a văzut la echipă la antrenamente şi la primele două jocuri de verificare disputate, antrenorul gorjenilor este mult mai exigent şi recunoaşte că mai este foarte mult de lucrat.

Între meciurile amicale pe care Pandurii le dispută în Antalya, acolo unde parcă şi vremea s-a întors împotriva lor, vântul suflând foarte puternic în ultimele zile, Edi Iordănescu şi jucătorii echipei gorjene trag tare pentru ca la ora jocului cu Dinamo din Cupa Ligii, dar mai ales la cel cu CS U Craiova din prima etapă a returului, să poată spune că au motoarele turate la maxim şi pot da cel mai bun randament pe teren.
Edi Iordănescu nu este mulţumit pe deplin după prima parte a cantonamentului din Antalya şi spune că echipa trebuie să se pună cât mai repede la punct: „Este o perioadă încărcată. Este un grup pe care îl știam, este un grup care are calitate, potențial atât individual cât și ca grup. Cred mult în acest grup. Suntem departe de ce îmi doresc, sunt multe de remediat”, a spus antrenorul Pandurilor.
Acesta mărturiseşte că frisoanele vin de la compartimentul defensiv, dar probleme sunt şi la finalizare, unde prea puţine dintre ocaziile avute se transformă în goluri: “Echipa a terminat turul pe 12, loc prost în clasament, multe goluri primite și puține goluri marcate. S-a suferit mult la organizarea defensivă , este a șasea cea mai slabă apărare. Eficiența a fost limitată.
Avem multe de reglat, avem multe de construit și consolidat, trebuie ca până la debut să fim într-o formă cât mai bună cu o organizare bună de joc. Debutul e de foc, cu Dinamo, Craiova, la CFR, tot afară la Ceahlăul după care vine Steaua acasă”, a declarat fiul “generalului” Iordănescu.

Dorea 16 echipe în Liga 1
Cu experienţă în jocurile din sistemul play-off şi play-out la nivelul ligii secunde, Edi Iordănescu spune că nu ştie acum cât de benefic poate fi acest sistem aplicat în primul eşalon al fotbalului românesc.
Cert este însă, cel puţin pentru tânărul antrenor al Pandurilor, că Liga 1 ar fi meritat un număr mai mare de combatante în sezonul viitor luând în calcul datele geo-administrative ale ţării noastre: “Nu mă hazardez, acest sistem play-off și play-out l-am experimentat în Liga a 2-a și nu am fost încântat de el. apar discuții, speculații. La prima vedere pare că dă o altă dinamică întrecerii, cu mai multe derby-uri. Părerea mea e că 14 echipe, ținând cont de țară, populație, orașe, 14 echipe e un număr mic. Un campionat cu 16 echipe era OK”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here