E vremea confirmărilor!

297

Succesul cu Dinamo nu are valoare fără o continuare pe măsură în partida cu CFR Cluj. Aceasta este părerea general acceptată la Pandurii, antrenorii și jucătorii fiind la unison în această privință, așa că partida cu ardelenii trebuie să confirme revenirea trupei lui Pustai.

Jocul prestat de Pandurii în meciul cu Dinamo nu l-a satisfăcut pe Cristi Pustai, care recunoaște că mai sunt multe de pus la punct: “Să sperăm că am trecut peste criza golurilor marcate, dar am făcut greşeli mari în zona fundaşilor centrali. Puteam lua gol repede la Dinamo în minutul 2 şi alta era desfăşurarea partidei”, a mărturisit antrenorul Pandurilor. Acesta acceptă că lupta pentru Europa continuă doar în cazul în care succesul din Groapă va fi dublat de unul cu CFR Cluj: “Orice victorie e doar o luptă câştigată. Din primele cinci jocuri am făcut doar jumătate din punctele propuse așa că, dacă nu urmează şi altele, victoria cu Dinamo rămâne una doar de palmares. Sper ca prin evoluţia de la Bucureşti sau cea de la Astra, chiar și cea de la partida cu Concordia, să ne fi întors pe drumul cel bun”, a declarat Pustai la conferința de presă dinaintea partidei cu CFR Cluj.

Deranj mare în Gruia
Pandurii au avantajul de a întâlni acum o echipă în derivă. Problemele mari din Gruia, restanțe mari la jucători și sceptrul neobținerii licenței pentru sezonul următor, își pun serios amprenta asupra evoluțiilor echipei ardelene, care etapa trecută a pierdut pe teren propriu derby-ul local cu U Cluj. Antrenorul Cristi Pustai este conștient însă că, în ciuda acestor probleme, valoarea individuală a jucătorilor de la CFR Cluj, ar trebui să-i țină în gardă pe elevii săi: “Anul acesta nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. E o criză financiară prin care trec multe cluburi, dar au în lot jucători buni, de valoare. La ora aceasta nu ştiu care este starea lor interioară, dar chiar cu aceste probleme, CFR putea avea mai multe puncte acum. Au cel mai bun portar din campionat, şi asta nu de acum. Am înţeles că vor să-l vândă, Steaua ar face o afacere bună dacă l-ar lua”, a mai declarat Cristi Pustai.

Mulțumit de randamentul lui Pleașcă
Fundașul dreapta pandur, Marian Pleașcă, a fost schimbat la meciul cu Dinamo la puține minute după încasarea primului gol și a părut ca o pedeapsă din partea antrenorului, însă Pustai a menționat că lucrurile nu au stat așa: “Pleaşcă a simţit crampe şi a cerut el schimbarea. Îmi pare rău că nu l-am schimbat mai devreme. Avea puţine minute, dar eu am fost mulţumit de evoluţia lui”. Jucătorul Pandurilor revenise în prima echipă a gorjenilor după o destul de lungă absență și nu avea decât 60 de minute jucate la echipa a doua, acolo unde a și reușit să marcheze în partida de la Turceni, unde a și fost urmărit de antrenorul Cristi Pustai.

Oră dificilă, intrare liberă
Pandurii va juca meciul cu CFR Cluj la o oră apropiată de cea din Champions League, dar foarte incomodă pentru fanii echipei gorjene. Totuși, aceștia au primit din partea conducerii o invitație la meci, accesul fiind liber și la această partidă: “Sper ca lumea să vină la teren după victoria de la Dinamo în faţa unei echipe ce reprezintă un brand şi care e pe o pantă ascendentă”, a declarat antrenorul Cristi Pustai. Tichetele pe care suporterii trebuie să le aibă asupra lor la intrarea pe stadion vor putea fi ridicate de la casa de bilete de la stadion, în ziua meciului, sâmbătă, cu începere de la ora 9:00.

Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, sâmbătă, ora 21:30
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Pandurii: Gliwa – Pleașcă, Christou, Erico, Momcilovic – Breeveld, Elton – Buleică, Distefano, Nistor – Giusti. Antrenor: Cristi Pustai.
CFR: Felgueiras – Maftei, Piccolo, Camora, Rada – Gabioneta, Monroy, Negruț, Rui Pedro, Maah – Ogbu. Antrenor: Vasile Miriuță.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here