După un an, Dian pune în legalitate BPJ-ul ilegal al PNL Gorj

369

Pentru a-şi amplasa apropiaţii în noul Birou Permanent al PNL Gorj, dar şi pentru a funcţiona cu un BPJ în legalitate, Dian Popescu a cerut, la începutul acestei săptămâni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice, schimbarea organismului executiv de conducere al filialei liberale judeţene. Dian a motivat la centru că este necesară luarea acestei măsuri deoarece o parte a membrilor, mai precis 12 la număr, nu mai fac nici măcar act de prezenţă la şedinţele BPJ. Şeful PNL Gorj nu a suflat însă vreo vorbă în legătură cu legalitatea deciziilor luate în acest BPJ care funcţiona şchiopătat de mai bine de un an de zile.

Hotărârile luate în ultimul an de BPJ-ul redus al PNL Gorj sunt nestatutare, o parte a deciziilor fiind luate, cu siguranţă, făra majoritate de voturi în birou. Mai precis, pentru a trece convocarea Delegaţiei Permanente dacă e facută de BPJ, fixarea cuantumului cotizaţiilor, target-urile privind procentele scoase la alegeri pe oameni şi organizaţii, strategie de campanie, alianţele cu alte partide politice şi chiar susţinerea sau retragerea sprijinului politic pentru membri, Dian necesita 15 voturi din cele 17 existente în BPJ. Asta deoarece BPJ-ul iniţial de 29 de membri s-a subţiat în ultima vreme de a ajuns să numere doar 17 membri, lucru recunoscut de Dian Popescu.

Noul birou tot cu 17 membri
Interesant este însă că Şeful PNL Gorj a precizat chiar ieri că, în componenţa Biroului Politic Interimar vor fi tot doar 17 membri în loc de 29, câţi a avut organismul de conducere al filialei. “Am depus lista Biroului Interimar la Secretariatul partidului, la următoarea şedinţă se va supune la vot. Se va pune pe ordinea de zi la următorul Birou Permanent Naţional. De data aceasta, suntem 17, nu mai suntem 29, deci, practic, o parte din cei care nu mai veneau de mult la şedinţe sunt scoşi de pe listă şi au rămas cei care au fost permanent şi au muncit, nu sunt decât câteva nume în plus. Este un birou funcţional de 17, pentru că funcţionam cu unul de doar 16-17 membri din 29. Practic, era un birou de avarie, pentru că acei oameni nu au mai venit la şedinţe. Aveam un birou nefuncţional sau funcţional pe jumătate, de aceea am luat această decizie”, a făcut public liderul PNL Gorj.

Camarila senatorului-şef şi în noul BPJ
Evident din noul BPJ a PNL Gorj vor face parte tot Gheorghe Orzan, Mădălina Ciolocoi şi Mihai Mazilu. Dian l-a băgat însă şi pe Claudiu Săftoiu în acest organism dar şi pe Ninel Muja. Din organism nu mai fac parte primarul Petroi, Gabriel Giorgi, primarul Bobaru de la Bumbeşti-Jiu şi nici edilul din Drăguţeşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here