DSV Gorj nu scapă nimic!

511

ion iliutaInspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat în perioada 7-9 septembrie 2009, un număr de 25 de controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

“Au fost supuse verificărilor o unitate de procesare pâine şi specialităţi de panificaţie, 23 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata a produselor alimentare, o unitate de alimentaţie colectivă şi o fermă de procine. Acolo s-a urmărit verificarea respectării măsurilor de biosecuritate”, ne-a declarat Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj.

În cursul acestor inspecţii s-au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 49.900 RON. Domeniile principale în care s-au aplicat sancţiuni sunt în manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare şi pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de valorificare şi depozitare a produselor alimentare. De asemenea, s-a constatat existenţa la controlul documentelor a unor neconcordanţe între situaţia existentă şi atestările din certificatele sanitare veterinare de transport sau din alte documente prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here