Droppa, impresionat de tehnicitatea colegilor săi

261

Mijlocașul Lukas Droppa este unul din implanturile reușite alte Pandurilor din această vară. Jucătorul venit după startul campionatului s-a integrat rapid în echipă și și-a câștigat mai repede decât alții locul în primul unsprezece gândit de Edi Iordănescu.
La prima sa experiență în fotbalul românesc, Droppa spune că a fost plăcut impresionat de tehnica desăvârșită a unora dintre noii săi coechipieri: „Am găsit aici jucători foarte buni, unii dintre ei foarte tehnici și inteligenți în teren cum este Nistor. Mihai Răduț, de exemplu, are o tehnică extraordinară, rar vezi așa ceva! Pandurii are la dispoziție jucători foarte valoroși. Eu am deja experiența din Cehia și Polonia și pot să fac o comparație cu ce am găsit aici. Adică niște jucători de foarte bună calitate, foarte tehnici”, a declarat cehul. Droppa este de părere că având mai mult timp la dispoziție pentru a se suda relațiile de joc, această echipă va putea face rezultate notabile în campionat: „Avem de asemenea și foarte mulți jucători noi în echipă, iar cu timpul cred că vom fi mai puternici, mai omogeni, meci după meci. Acum este o situație mai delicată pentru antrenor și pentru noi pentru că jucăm împreună doar de o lună”.
Tenacele mijlocaș ceh ce a strâns deja cinci partide în tricoul Pandurilor vede nu doar punctele forte ale fotbalului românesc, ci și acolo unde mai este de lucrat, disciplina tactică fiind în opinia sa un lucru care îi trage în jos pe jucătorii români: „Cred că fotbalul din România este unul destul de rapid, dar și foarte tehnic. Cred că mai e nevoie și de o anumită rigurozitate tactică și de ceva inteligență în abordarea jocurilor”, a mai declarat Lukas Droppa.
Droppa este un produs al școlii de fotbal a celor de la Sparta Praga, s-a remarcat la Banik Ostrava în țara natală, iar la Pandurii a venit după un sezon și jumătate petrecut în Polonia, la Slask Wroclaw.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here