Două patrupede – „jandarmi” în devenire

315

cainiEchipa de câini a Inspectoratului de Jandarmerie Judeţean (IJJ) „Tudor Vladimirescu” Gorj şi-a mărit efectivul cu doi căţeluşi în vârstă de cinci luni, rasa Ciobănesc german.

Aceştia au fost aduşi de la Centrul Chinologic de Dresaj Sibiu şi se alătură celor cinci câini deja existenţi la Jandarmeria Gorj.

În prezent, în echipa IJJ Gorj există deja cinci câini antrenaţi pentru intervenţii şi urmăriri, cu care se caini (1)lucrează de mai mulţi ani, începând de vineri, însă, echipa acestora a fost împrospătată prin aducerea a doi pui, în vârstă de cinci luni, care vor fi pregătiţi şi vor intra în serviciul Jandarmeriei Judeţene. Patrupedele sunt antrenate, fiind dezvoltarea ataşamentului câinelui de serviciu faţă de conductorul său. La sediul IJJ Gorj au fost prezentate vineri mai multe exerciţii de disciplinare. De asemenea, au fost efectuate exerciţii de pregătire profesională a cadrelor, cum ar fi o şedinţă de tragere specifică cu pistolul mitralieră prin care s-a urmărit simularea unor situaţii reale cu care jandarmii se pot întâlni pe timpul executării misiunilor şi exerciţii de intervenţie profesională (autoapărare) conduse de instructorul sportiv. De asemenea, tot vineri, au fost realizate şi activităţi culturale de Ziua Unirii.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here