Dosar penal după incendiu

385

Polițiștii au deschis o anchetă în urma unui incendiu, care a avut loc, joi seara, într-un apartament din orașul Târgu-Cărbunești. Un bărbat de 60 de ani și nepoata acestuia, o fetiță de trei ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum. Incendiul a izbucnit la etajul 1, iar victimele intoxicate cu fum locuiau la 4.

”La data de 19 aprilie, Poliţia Oraşului Târgu-Cărbuneşti a fost sesizată prin apelul 112 de un bărbat din localitate, cu privire la faptul că într-un bloc de locuințe a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că la un apartament de pe strada Minerilor a izbucnit un incendiu, iar un bărbat de 60 de ani şi nepoata sa au fost găsiţi inconştienţi la nivelul etajului 1, fiind intoxicați cu fum. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, în prezent fiind conştiente și în stare stabilă. Din verificările efectuate de către lucrători din cadrul ISU s-a stabilit că incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit la un încărcător de telefon aflat în priză, în dormitorul apartamentului. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 20 de persoane s-au autoevacuat.

Verificările pompierilor au arătat că proprietarul apartamentului ar fi lăsat încărcătorul unui telefon în priză, iar acesta ar fi luat foc, după care flăcările ar fi cuprins mobilierul din dormitor. „ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la un apartament, pe strada Minerilor, în orașul Târgu-Cărbunești. La fața locului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, precum și două autospeciale din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de urgență constituit la nivelul orașului Târgu-Cărbunești. Incendiul se manifesta la etajul 1 al construcției cu mari degajări de fum. Două persoane, un adult și un copil, au suferit intoxicații cu fum. 20 de persoane s-au autoevacuat. Cauza probabilă este un cablu electric defect sau neizolat corespunzător”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here