Doi sportivi din Gorj, pe listele elevilor care pot da BAC-ul mai devreme

392

Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice a publicat listele cu elevii care pot participa în acest an la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat. Pe aceste liste figurează și numele a doi gorjeni, ambii elevi la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu.

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se adresează doar elevilor care participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate. În acest ultim caz trebuie să facă dovada că au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016, și că probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie -iulie 2016. Pe listele publicate de Ministerul Educației figurează numele a 259 de elevi, între care și doi gorjeni. Este vorba de tenismena Ciufrilă Raluca Elena, care se pregătește pentru Turneul Internațional de Seniori, și handbalistul Mănescu Constantin Bogdan, care va participa la Campionatul European de Tineret. Ambii învață la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu.

Înscrierile încep pe 14 mai
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 14-27 mai, la Braşov. Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială. Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 16-17 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 18-19 mai (Evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională). Probele scrise au următorul calendar: 23 mai (limba şi literatura română), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului şi specializării), 26 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18.00). Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 – 20.00. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here