Doi minori, reţinuţi pentru furt calificat

180

furturiDoi minori în vârstă de 16 şi respectiv 17 ani, din comuna Cătunele, au ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, fiind suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, valoarea bunurilor sustrase fiind de aproximativ 8.000 lei.

Cazanele de cupru sunt la mare căutare pentru hoţii gorjeni. Astfel, în după-amiaza zilei de marţi, orele 17:30, poliţiştii Postului de Poliţie Cătunele au fost sesizaţi de către o localnică, în vârstă de 74 ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă gospodărească a locuinţei, o instalaţie din cupru destinată fabricării alcoolului, formată dintr-un cazan de circa 100 litri şi un răcitor, valoarea acesteia fiind estimată la suma de 3.000 lei. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti ai Postului de Poliţie Cătunele şi Poliţiei Municipiului Motru. Urmarea investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt un minor de 17 ani şi unul în vârstă de 15 ani, ambii din comuna Cătunele. Pe parcursul anchetei, instalaţia din cupru, pe care suspecţii intenţionau să o valorifice la un centru de colectare, a fost recuperată de poliţişti şi restituită părţii vătămate.

Minorul de 17 ani, implicat în mai multe furturi

Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că suspectul de 17 ani, împreună cu un alt minor, în vârstă de 16 ani, tot din comuna Cătunele, au mai comis în perioada aprilie – iulie 2011, pe raza localităţii de domiciliu, alte două furturi din locuinţă, părţilor vătămate, care sunt domiciliate în satul Valea Mănăstirii, fiindu-le sustrase câte un cazan din cupru, destinat fabricării alcoolului. De asemenea, s-a stabilit că din gospodăria unui bărbat de 74 ani, suspecţii au mai sustras în cursul lunii mai a acestui an, un aparat de sudură, precum şi alte materiale feroase. Toate aceste bunuri, evaluate la suma de aproximativ 5.000 de lei, au fost valorificate de către suspecţii minori la centre de colectare a fierului vechi din judeţele Gorj şi Mehedinţi. Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele celor doi suspecţi minori de 16 şi 17 ani, ordonanţe de reţinere şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj. În cursul zilei de ieri, cei doi suspecţi minori au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării integrale a prejudiciului.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here