Doi ani cu suspendare – Condamnare în dosarul Vodislav

307

dana_vodislavMedicul Dana Vodislav, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare, într-un dosar de corupţie în care era anchetată de la jumătatea anului trecut.

Un bărbat s-a plâns atunci de faptul că medicul i-ar fi condiţionat pentru eliberarea unui act medical o sumă de bani, scrisoarea medicală fiind pentru o bătrână de 83 de ani ce ar fi trebuit adusă la spital pentru a fi examinată. Poliţiştii au organizat atunci un flagrant, în urma căruia medicul a rămas însă în libertate, prima sentinţă din această anchetă fiind stabilită de abia acum.

Judecătorii Tribunalului Gorj au decis ca pentru acuzaţia de luare de mită, Vodislav să fie condamnată la doi ani de închisoare şi un an de suspendare a unor drepturi civile, iar pentru acuzaţia de primire de foloase necuvenite condamnarea să fie de un an de zile. Cele două pedepse au fost contopite într-una singură, magistraţii stabilind ca sentinţa să fie cu suspendare. Decizia magistraţilor gorjeni poate fi atacată cu apel, caz în care procesul va continua la Curtea de Apel Craiova.

Dana Vodislav conduce şi în prezent secţia oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, conducerea unităţii precizând în momentul realizării flagrantului că până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile împotriva medicului nu va fi luată vreo măsură administrativă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here