Dispensar nou într-o comună din Gorj. Se caută medici

1195

Noul dispensar medical uman din comuna gorjeană Negomir a fost construit de la zero din fonduri guvernamentale. Investiția de peste 800.000 de lei a fost deja recepționată, iar medicul de familie din comună se va muta în casă nouă începând din această săptămână.
„Clădirea a fost recepționată și urmează să o introducem în domeniul public. Începând de marți, 19 noiembrie, cabinetul medical individual dr. Mitroi Monica se va muta în noul spațiu acordat de primărie și consiliul local în sediul dispensarului medical din satul Ursoaia. Locuitorii comunei noastre, care sunt înscriși la medicul de familie, îl pot găsi, de marți, doar la noul sediu vizavi de primărie. La sediul vechiului dispensar medical din satul Negomir nu se vor mai presta activități medicale de medicină de familie după data de 19 noiembrie”, a anunțat primarul Tudor Oiță.
Noul dispensar medical construit în satul Ursoaia dispune de spații medicale moderne, generoase, care întrunesc toate condițiile prestării unui act medical de calitate, fiind construit cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.
Aici au fost amenajate cinci cabinete medicale și o farmacie. Primarul Oiță intenționează să aducă în comună și alți medici, după ce se va consulta și cu sătenii. „Ne mai dorim un cabinet de medicină de familie, dar și alți specialiști, inclusiv un medic stomatolog, care să vină aici măcar o dată sau de două ori pe săptămână”, a mai spus Oiță.
Concesionarea cabinetelor medicale se va face doar prin licitație. „Am făcut un act adițional medicului de familie, care avea un contract de concesiune pe 25 de ani, și îl vom muta aici, până la realizarea procedurilor de scoatere la concesiune a acestor spații”, a completat primarul Tudor Oiță.
Medicul de familie la care apelează localnicii din Negomir își desfășura activitatea într-un spațiu impropriu, într-un vechi sediu al primăriei, fără fundație și plin de igrasie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here