Discuții Morega-Maioreanu, la Ministerul Energiei cu privire la extinderea rețelei de gaze către satele aparținătoare municipiului Motru

355

Viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, s-a deplasat, luni, la București, la Ministerul Energiei, pentru ridicarea unor documente legate de instituția publică, privind rețeaua de gaze din oraș. Cu această ocazie, Morega a avut o întrevedere cu ministrul secretar de stat Andrei Maioreanu, pe tema extinderii rețelei de gaze din oraș către satele aparținătoare.

În acest sens, Ministerul Energiei, prin secretarul de stat Andrei Maioreanu, dar și prin lucrătorii instituției, și-au arătat toată disponibilitatea de a sprijni autoritatea locală în proiectul de extindere a rețelei de gaze în localitățile: Însuțărei, Leurda, Horăști, Ploștina, Roșiuța și Râpa. “Este un lucru important extinderea rețelei de gaze rapidă la sate, deoarece cetățenii solicită într-un număr destul de mare acest lucru, având în vedere că lemnul, cât și cărbunele au un preț ridicat. Asta dar, și faptul că, în mediul rural populația este îmbătrânită. În acest sens, operatorul de pe zona Motru și-a realizat toate angajamentele din contract și și-a arătat însă întreaga disponibilitate de a participa cu o cotă parte la viitoarea extindere a rețelei, mai ales că legea permite acest lucru. În acest sens, am inițiat o expunere de motive urmând a fi prezentat CL proiectul de hotărâre cu privire la extinderea rețelei de gaz, în primă fază, pe zona Însurăței-Leurda-Horăști cu o valoare de aproximativ 372.000 de lei, din care operatorul dorește să acopere peste 20%. În urma unor discuții mai ample cu operatorul și în funcție de solicitările cetățenilor, acest procent al operatorului poate crește, noi ne dorim să ajungă chiar la 50%. Extinderea gazelor la sate ar reduce poluarea din mediul rural, deoarece locuitorii se încălzesc cu cărbune, fapt care afectează mediul și sănătatea populației. Sper ca și colegii din Consiliul Local să fie de acord cu acest proiect, care ajută cetățenii localităților componente municipiului”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega. În ceea ce privește primarul localității, acesta numai ce a revenit din Norvegia, unde a avut o întâlnire cu o firmă care poate realiza la Motru un proiect pilot privind un reactor de ardere a gunoaielor municipiului, pentru a produce la UATAA energie electrică. Gigel Jianu a fost în Norvegia alături de alți doi primari din Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here