Directorul „pedichiură” vrea din nou la primărie

1167

Fostul director din Primăria Târgu-Jiu, fotografiat în timp ce își făcea pedichiura la birou, a fost desemnat candidat la cea mai importantă primărie din județ din partea Partidului Mișcarea Populară. Marian Rotaru spune că vrea „o campanie decentă”, bazată pe proiecte, vorbind despre scandalul „Pedichiura” ca fiind „o regie” și „o făcătură”.

Rând pe rând, partidele politice și-au desemnat candidații care vor intra în lupta electorală de la Târgu-Jiu. După anunțurile făcute de USR, PSD și Pro România, Partidul Mișcarea Populară l-a prezentat vineri, într-o conferință de presă, pe candidatul desemnat pentru Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Deși are experiență în administrație, fiind primar trei mandate la Lelești, Marian Rotaru a plecat de la primăria din Târgu-Jiu în urma mai multor scandaluri în care a fost implicat. Mai bine zis, a fost demis, scandalul „Pedichiura” creând vâlvă la nivelul întregii țări.

De ce a fost ales Rotaru
Președintele PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a explicat cum s-a ajuns la desemnarea lui Rotaru. „După ce am făcut un sondaj de opinie la nivelul municipiului Târgu-Jiu și după ce am discutat în cadrul organizației municipale, am luat hotărârea ca domnul Marian Rotaru să fie candidat la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, un om cu destul de mare experiență în administrația publică locală. A ocupat și o funcție de director în primăria Târgu-Jiu și, după părerea noastră, cunoaște foarte bine realitățile din municipiul Târgu-Jiu”, a spus Davițoiu.
Rotaru nu este la prima candidatură la Târgu-Jiu. A candidat și în 2016, din partea PSRo, obținând al doilea scor, după primarul Florin Cârciumaru. Discursul „antiPSD”, din campania electorală, a fost rapid uitat, pentru că Rotaru a obținut postul de șef al Direcției de Patrimoniu, în urma negocierilor politice. „Vreau să-i mulțumesc domnului președinte Davițoiu pentru încrederea acordată. Cred că în 12 ani de zile cât am fost primar la Lelești am demonstrat că se poate face treabă, chiar dacă în primul mandat am fost primar independent”, a spus Rotaru, aflat în urmă cu un an în UNPR.

„O regie”
Cât privește scandalul în care a fost implicat, Rotaru spune că este vorba de o „chestiune” din trecut. „A fost o regie bine pusă la punct, cu ghilimelele de rigoare, de către cei din Primăria Târgu-Jiu. A fost o chestiune care a trecut și îmi asum răspunderea, trebuia să fiu un pic mai atent. Eu cred că fiecare în viață greșește. Majoritatea cu care m-am întâlnit după și-au dat seama că a fost o făcătură, iar cei care mă cunosc știu că sunt un luptător”, mai spune Rotaru. „În această competiție eu vreau să mergem pe proiecte, pe realizări, nu pe minciună, pe demagogie. Vreau să avem o campanie decentă, din care cetățenii să înțeleagă ceva”, a conchis Marian Rotaru. PSD intră în cursă cu fostul prefect Ciprian Florescu, USR merge pe mâna unui economist, iar Pro România susține un tânăr om de afaceri. Primarul Marcel Romanescu, de la PNL, va candida pentru un nou mandat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here