Directorul liceului din Bustuchin a demisionat

212

Directorul Grupului Şcolar din Bustuchin a demisionat după ce elevii de la clasa a XII-a din această localitate au ratat proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată pentru data de 25 iunie. În locul său a fost numită Ileana Popescu, directorul-adjunct al instituţiei.

Ioan Pană, directorul Grupului Şcolar Industrial din Bustuchin a demisionat. Decizia vine după acesta nu a programat luni proba C a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională, pentru audiţie şi scris,  aşa cum precizează în mod clar metodologia de bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a deschis o anchetă în acest sens însă Ioan Pană nu a mai aşteptat rezultatul acesteia preferând să demisioneze. „Dintr-o eroare de interpretare a unei proceduri de către preşedintele comisiei, elevii nu au fost programaţi ieri (n.r. luni, 25 iunie).  Proba aceasta, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională are trei părţi: audiţia unui text, o probă scrisă şi o probă orală. Primele două trebuiau să se desfăşoare luni dar copiii nu au fost programaţi. În urma discuţiilor avute cu domnul Pană, acesta şi-a asumat întreaga responsabilitatea pentru incidentul de luni şi şi-a dat demisia. Am găsit pe fax în această dimineaţă (n.r. marţi) cererea prin care domnia sa doreşte să renunţe la funcţia de conducere”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Ion Işfan. Demisia sa a fost aprobată ieri în Consiliul de Administraţie, în locul său la conducerea unităţii de învăţământ rămânând acum directorul adjunct Ileana Popescu. „În locul domnului Pană a fost numită doamna Ileana Popescu. Dânsa va asigura interimatul până la organizarea unui concurs. Urmează ca în august să purtăm o discuţie pentru a găsi o persoană serioasă care să managerieze liceul din Bustuchin”, a precizat Işfan.

Elevii din Bustuchin, reprogramaţi

Pentru proba C au fost programaţi 4.218  elevi, dintre aceştia fiind prezenţi 3.987. Printre cei 231 de absenţi se numără şi 22 de elevi de la Grupul Şcolar din Bustuchin. Ei vor putea susţine proba astăzi, cu subiecte de rezerve. Celor 22 de elevi de la Bustuchin li se vor alătura 9 elevi care au întârziat luni din cauza problemelor de transport şi au solicitat IŞJ Gorj să fie reprogramaţi. Astfel de situaţii s-au înregistrat la Colegiul Naţional „George Coşbuc din Motru”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bumbeşti-Jiu, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, Grupul Școlar Industrial Minier Rovinari şi la Colegiul Naţional „Spiru Haret”. „Cei 22 de elevi de la Grupul Şcolar Bustuchin, împreună cu alţi 9 elevi care au întârziat luni, vor susţine proba C astăzi. Am organizat un centru special de examen la Liceul Nr. 2 din Târgu-Jiu. Sperăm ca elevii să fie prezenţi”, a declarat Ion Işfan.  Ioan Pană ocupa funcţia de director prin delegaţie şi nu prin concurs.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here