Din casa de tip familial, direct în uniforma de jandarm, Ion Bărbuț, tânăr crescut de stat, admis cu brio la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi

609

La doar 18 ani, Ion Bărbuț, Ionuț – după cum îi spun prietenii – este un model pentru toți tinerii de vârsta lui. Băiatul a crescut în Casa de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor Huluba, din cadrul CSCCD Novaci, unde locuiește alături de doi dintre frații lui, alți trei frați ai săi aflându-se în asistență maternală. Din dorința de a-și depăși condiția, Ionuț a învățat bine și a promovat examenul de bacalaureat din acest an cu media 8,98. A intrat la Facultatea de sport din cadrul UCB Târgu-Jiu, dar a reușit să treacă cu brio și de admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, o instituţie de învăţământ postliceal destinată formării iniţiale a subofiţerilor jandarmi.

Ionuț Bărbuț este găzduit, din anul 2007, în Casa de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor Huluba, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate (CSCCD) Novaci – unitate aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, aici aflându-se și frații săi mai mici: Gheorghiță (14 ani) și Claudiu (16 ani). Ei mai au alți trei frați, aceștia aflându-se în asistență maternală.
Ionuț a absolvit Școala Generală Pociovaliștea și Liceul Teoretic Novaci – profil sportiv. În vara acestui an a susținut examenul de bacalaureat, pe care l-a promovat cu media 8,98, la română obținând nota 8,55 și la istorie-geografie 9,20. Cu aceste rezultate, băiatul și-a pregătit drumul spre un viitor mai bun. Tânărul absolvent de liceu a mers să se înscrie la facultate, fiind admis la Facultatea de Sport din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” (UCB) Târgu-Jiu. Dar Ionuț și-a dorit mai mult, astfel că a susținut probele de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, unde a fost admis cu brio. “Ne mândrim cu Ionuț și îl felicităm pentru reușita sa! Este un copil foarte cuminte, cu rezultate bune la învățătură, care nu a creat niciodată probleme. Îl asigurăm în continuare de sprijinul nostru și îi dorim mult succes pe noul său drum spre cariera de jandarm”, a mărturisit Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
Personalul de la Casa de tip familial Huluba confirmă că și frații lui Ionuț, Claudiu și Gheorghiță, au rezultate bune la învățătură. Cu siguranță, ei vor fi motivați de ambiția lui Ionuț și vor face eforturi pentru a ajunge cineva în viață. Ionuț Bărbuț este un exemplu și un model nu doar pentru frații lui, ci pentru toți tinerii, el reușind să depășească greutățile vieții și să urmeze un drum care îi va asigura un parcurs frumos spre o viață liniștită.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here