Dian şi Nădrag îi netezesc calea şefului PNL! Gorgotă, exclus din partid pentru Iohannis

301

Klaus Iohannis are, începând de joi, un nou contracandidat la şefia partidului, mai precis pe liberalul Daniel Gorgotă, din judeţul nostru. Curajos, Gorgotă, membru de cinci ani al PNL Gorj, şi-a depus candidatura pentru funcţia supremă din partid, la organizaţia locală, lâsându-şi colegii cu gura căscată, având însă supriza să constate, a doua zi, că forul municipal al filialei a luat decizia ca el să fie exclus din PNL. Lui Gorgotă i se impută unele declaraţii publice făcute imediat după alegerile europarlamentare, liberalul criticând, în mass-media, pe bună dreptate rezultatele slabe obţinute de liderii organizaţiei judeţene a PNL Gorj şi a PNL Târgu-Jiu. Gorgotă mai este exclus şi pentru că ar fi făcut o declaraţie publică legată de plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL, lucru care, în opinia sa, ar fi adus deservicii partidului. În ciuda excluderii recente a lui Gorgotă acesta nu a primit, în scris, nimic oficial, dar a participat la şedinţa extrordinară în care Biroul Municipal interimar a luat decizia, în unanimitate, ca el să fie exlus din organizaţie şi implicit din formaţiunea politică.

Gestul lui Matei Nădrag, preşedintele biroului interimat municipal al PNL Târgu-Jiu, este văzut însă ca unul disperat de către Gorgotă care susţine că nu dă înapoi şi va continua să candideze împotriva lui Klaus Iohannis, el apelând la acest demers şi pentru că liderii organizaţiei locale au refuzat să-l includă în delegaţia de 29 de persoane care va participa la Congresul PNL. “Mi-am depus candidatura, conform statutului, îndeplinind condiţiile legale pe data de 19 iunie în cadrul unei şedinţe a Biroului Municipal interimar al PNL Târgu-Jiu. Şedinţa a fost la ora 17.00 ca la ora 18.30 să se întrunească şi Biroul Judeţean al PNL Gorj, loc în care s-a decis excluderea mea din partid pentru a fi împiedicat să candidez împotriva lui Iohannis. Trebuie să spun că la Delegaţia Permanentă a PNL Gorj, întrunită în aceeaşi zi, acest organism a luat decizia de a-l susţine pe Iohannis la şefia partidului. Vineri dimineaţa am intrat în posesia înregistrării candidaturii mele, ca seara să fiu chemat la sediul partidului din Târgu-Jiu pentru că se întrunise, pentru mine, Biroul Municipal într-o şedinţă extraordinară. Era un singur punct pe ordinea de zi excluderea mea din organizaţie, pentru că am vorbit în media despre rezultatele slabe ale PNL Gorj, despre prestaţia slabă a liderilor de partid de la municipiu şi judeţ şi pentru că am spus că e o pierdere plecarea lui Tăriceanu din PNL”, susţine Gorgotă. Acesta menţionează însă că acest demers al şefilor PNL Gorj nu îl vor opri să candideze şi să-şi spună punctul de vedere legat de organizaţia deficitară a partidului din teritoriu la Congresul Naţional al PNL.

DSC_0065Merge, de drept, la Congres
“Chiar dacă nu vroiau să mă susţină colegii de la Gorj trebuia să mă lase să candidez. Aşa era democratic, nu să creeze acest scandal care nu îi onorează”, a completat Gorgotă care este pregătit să acceadă în fruntea partidului, el mai depunându-şi candidatura şi pentru funcţia de vicepreşedinte, dar şi pentru cea de membru al comisiilor partidului. Gorgotă a anunţat, la nivel central, “supriza” pe care i-au făcut-o liderii Dian Popescu şi Matei Nădrag. “Nu vă imaginaţi, i-am luat atât de tare prin suprindere cu candidatura că după şedinţa de birou municipal au făcut una de birou judeţean ca să discute cum fac să mă oprească. Aşa s-a stabilit şedinţa extraordinară, la care am fost chemat după ce candidatura mea la şefia partidului era înregistrată având data de 20 iunie”, a explicat Gorgotă, care subliniază că nu va da înapoi, fiind pregătit să conteste excluderea, deşi nu a primit nimic oficial, în acest sens.
PNL Gorj este condus, în interimat de un nou birou judeţean ales pe sprânceană de preşedintele organizaţiei, Dian Popescu, trimsi în judecată pentru dare de mită, dosarul aflându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Biroul Municipal al PNL Târgu-Jiu este şi el interimar, după ce mandatul de patru ani a celui ales s-a finalizat în februarie. Cele două organisme au complotat şi au reuşit să provoace un scandal în PNL, cazul “Gorgotă” făcând deja valuri la nivel central. “Trebuiau să mă lase indiferent câte voturi aş fi luat. Oricum nu dau înapoi. S-a creat deja un scandal…”, a conchis Gorgotă.
Congresul PNL va avea loc în perioada 28-29 iunie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here