Dian, însoţit de avocatul Voinea, la proces la Cărbuneşti

327

Liberalul-şef Dian Popescu şi-a făcut timp ieri să participe la un proces deschis de el la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Candidatul USL pe Colegiul 1 de Senat a fost privit cu uimire de cei aflaţi joi la instanţă, când şi-a făcut apariţia aici însoţit de avocatul Dan Voinea. Popescu avea un proces pe penal, pe fond, care are legătură strânsă cu dosarul în care este anchetat de Parchetul Judeţean Gorj, şi privea lucrările făcute de firma sa, Maserati SRL, la baza sportivă de la Scoarţa. Procesul a început cu o amânare.

Deşi nu se justifică în niciun fel interesul său în cauza ajunsă pe rolul Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, cel puţin la prima vedere, Dian Popescu s-a hotărât să atace în instanţă ordonanţa procurorului Parchetului Cărbuneşti, privind neînceperea urmăririi penale(NUP) pentru primarul liberal din Scoarţa, Aurelian Cotârlău. Deşi decizia primului-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cărbuneşti trebuia doar să-l bucure, primarul liberal primind un NUP, Dian a vrut să facă mai mult, nemulţumit de temeiul NUP-ului dat de procuror.

Proces de amorul artei sau de frica dosarului
Pentru a înţelege mai bine demersul lui Dian ar trebui să revenim la plângerea penală făcută primarului Cotârlău de către fostul viceprimar de Scoarţa, Gheorghe Babalîc. Acesta a reclamat la Parchetul Cărbuneşti lucrările executate pe raza localităţii Scoarţa, aducând acuzaţii primarului liberal în funcţie. Asta, evident, după ce vicele a fost detronat din funcţie iar Dian Popescu l-a şi exclus din PNL, pierzându-şi calitatea de consilier local. Printre lucrările reclamate era şi cea legată de baza sportivă din Scoarţa, făcută de Maserati SRL, firma şefului PNL Gorj. Primul procuror al Parchetului Cărbuneşti dă NUP în acest dosar, adică lui Cotârlău, iar în urmă cu câteva luni, lucrările Maserati sunt luate iar la purecat dar, de data asta, de Parchetul Judeţean Gorj, loc în care Dian Popescu este urmărit penal în dosarul “Pavel”. Probabil acest lucru l-a făcut pe liberal să atace ordonanţa procurorului de neîncepere a urmăririi penale, supărat pe temeiul invocat de procuror. Procurorul a motivat NUP-ul subliniind că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii, iar Dian vroia ca motivarea să sublinieze că fapta nu există. Astfel, prin avocatul său, Dan Voinea, Dian Popescu a contestat rezoluţia dată un acest dosar, în care s-au efectuat cercetări privind abuzul în serviciu de care era acuzat primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău. Procurorii Parchetului Cărbuneşti nu îşi explică intervenţia lui Dian în această cauză şi de ce a contestat acesta la instanţă.

Ancheta Parchetului Gorj, continuă
În ce priveşte ancheta de la Parchetul Gorj, în dosarul “Pavel”, procurorul Emil Moţa continuă să cerceteze faptele şi activitatea firmei Maserati şi contractele acesteia cu primăriile liberale. Pentru lucrările de la Scoarţa s-a decis, de către Parchetul Judeţean, efectuarea unei noi expertize contabile şi a uneia tehnice, rezultatul fiind deocamdată necunoscut, deşi se vehiculează că expertizele s-au finalizat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here