Deţinuţii, poeţii de după gratii

356
penitenciar tg jiu 2Deţinuţii din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu se întrec în poezii. O parte dintre aceştia participă la un concurs de poezie numit „Flori pentru suflet” care va avea loc după gratii, fiind organizat special chiar de Ziua internaţională a femeii, 8 martie.

Deţinuţii cu talent scriitoricesc dar şi cei care doresc să se exprime în versuri au posibilitatea de a participa la un concurs de poezie. Aceştia vor participa cu creaţii proprii la una dintre cele două secţiuni ale evenimentului şi anume „Mesaj pentru mama” şi „Femeia care mi-a schimbat viaţa”. Evenimentul are loc cu ocazia „ Zilei Internaţionale a Femeii”. Astfel, Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Târgu Jiu organizează, în data de 8 martie, începând cu orele 14,30 – concursul de poezie „Flori pentru suflet”.
Poeziile vor fi publicate
Până în prezent s-au înscris deja 10 deţinuţi-poeţi şi numărul acestora, probabil, va creşte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, persoanele încarcerate au primit fluturaşi şi afişe prin care se anunţa începerea concursului şi posibilitatea de a participa. „Cele mai frumoase poezii vor fi premiate şi toate poeziile înscrise la concurs vor fi publicate în revista penitenciarului « Alb şi negru » ”, a declarat Dumitriu. Juriul care va desemna câştigătorii este format din Alexandra Andrei – directorul Bibliotecii Judeţene, actorul Ion Alexandrescu de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu precum şi Lucia Prunariu şi Valentin Jerca, din partea Penitenciarului. „Proiectul îşi propune descoperirea, dezvoltarea energiei creatoare şi încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul creaţiei literare, precum şi sensibilizarea societăţii civile în legătură cu problematica activităţilor de educaţie derulate în perioada executării pedepselor de către persoanele private de libertate din Penitenciarul Târgu Jiu”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here